Ajankohtaista

27.5.2015 8.11

Vastavalmistuneiden työharjoitteluohjelma Ready for Lifen hakuaika käynnissä 25.5.-7.6.

Toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vuoden sisällä valmistuneille tarkoitetun työharjoitteluohjelma Ready for Lifen hakuaika on parhaillaan käynnissä ja jatkuu 7.6. saakka. Touko-kesäkuun haussa voi hakea syyskuussa 2015 alkaville jaksoille. Syyskuussa alkavat jaksot sopivat erityisen hyvin nyt keväällä valmistuville, jotka haluavat lähteä esimerkiksi kesätöiden jälkeen syksyllä ulkomaille oppimaan uutta ja kehittämään taitojaan.
 
Ohjelmassa osallistutaan 8-12 viikon pituiseen oman alan työharjoitteluun joko Saksassa, Ranskassa, Italiassa, Irlannissa tai Espanjassa. Ohjelmaan voivat hakea mukaan kaikilta aloilta valmistuneet. Valinnoissa etusijalla ovat sellaiset hakijat, joilla ei ole ollenkaan tai vähän aikaisempaa kansainvälistä kokemusta tai jotka ovat työttömiä tai työttömyysuhan alla. Myös sellaiset hakijat, joilla ei ole opiskelun aikana ollut mahdollista lähteä vaihtoon tai työharjoitteluun ulkomaille, otetaan etusijalla huomioon. Aikaisemmalla opintomenestyksellä ei ole merkitystä valinnoissa.  Harjoittelupaikat etsitään osallistujille etukäteen ennen jakson alkua koulutustaustan ja toiveiden mukaisesti. Ohjelmaan osallistuville myönnettävä Erasmus+-apuraha kattaa valmennuksen, asumisen ja jakson alussa suoritettavan kielikurssin lisäksi myös mm. maakohtaisen matka-apurahan.
 
Mukaan voivat hakea 18-35-vuotiaat, joiden valmistumisesta on ulkomaanjakson alkaessa kulunut alle vuosi. Hakijoiden tulee olla valmistunut ammatillisesta tutkintoon johtaneesta koulutuksesta, joko perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnolla. Opiskelu on voinut tapahtua joko oppilaitoksessa, näyttötutkintona tai oppisopimuksella.
 
Lisätietoja, jaksojen tarkat ajankohdat sekä hakuohjeet löytyvät Allianssin nuorisovaihdon nettisivuilta: www.nuorisovaihto.fi/r4l Lisätietoja ohjelmasta myös sähköpostitse tuire.liimatainen@alli.fi ja puhelimitse 020 755 2605.
Aloituspaikkoja on vielä hyvin jäljellä, joten kaikkien kiinnostuneiden kannattaa hakea rohkeasti mukaan! Alustavat valinnat ilmoitetaan hakijoille heti hakuajan päätyttyä viikolla 24. 


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.