Ajankohtaista

14.1.2013 15.54

Uusi kunnossapitoasentajan koulutus yhteishaussa

Yhteishaku koulutuksiin alkaa helmikuussa


Metallialan koulutus antaa valmiudet moneen tekniikan ammattiin

Välineiden valmistajia, koneiden ja laitteiden asentajia sekä kunnossapitohenkilöstöä tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa. Kone- ja metallialan työpaikkoja on metalliteollisuusyritysten lisäksi muussa teollisuudessa ja erilaisissa kunnossapitotehtävissä. Moni opiskelija toteaa, että parasta metallialan ammatissa on arjen monipuolisuus ja vaihtoehdot eri metalli-alan työpaikkoihin ja tehtäviin.

”Alan kehitysnäkymät ja työllisyystilanne ovat pitkällä aikavälillä tarkasteltuna hyvät. Ammattitaitoisia osaajia tarvitaankin jatkuvasti lisää”, toteaa metallialan koulutuspäällikkö Jussi Horelli Hyriasta. ”Perinteisesti metalliala yhdistetään raskaaseen ja fyysisesti vaativaankin työhön, mutta nykyajan automaatiotekniikka ja tietotekniikka ovat muuttaneet työskentelytapoja. Työtehtävät ovatkin osittain luettavissa siistiksi sisätyöksi”, jatkaa Horelli.

Hyria aloittaa uuden koulutuksen kunnossapitoasentajan ammattiin
Hyriassa metallialalla voi opiskella koneistajan, koneenasentajan, kunnossapitoasentajan ja levyseppähitsaajan ammatteihin. Ammatillisen perustutkinnon jälkeen opintoja voi halutessaan jatkaa ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

”Kunnossapitoasentajan koulutusohjelma on uutuus, jolla vastataan työelämän tarpeisiin”, kertoo koulutuspäällikkö Jussi Horelli.

Kunnossapitoasentaja voi toimia monenlaisissa mielenkiintoisissa tehtävissä tuotantolaitoksissa ja muissa kiinteistöissä. Työllistymismahdollisuudet ovat hyvät, sillä koneiden, laitteiden ja automatisoitujen järjestelmien asennuksiin ja ylläpitotehtäviin tarvitaan lisää ammattilaisia. Kunnossapitoasentajan tutkinnon suorittaja saa laaja-alaiset kone- ja metallitekniikan perusvalmiudet yhdistettynä kunnossapitotekniikan erikoisosaamiseen.

Koulutukseen kuuluu kone-, työstö-, aineliitos-, sähkö- ja automaatiotekniikkaa, elektroniikkaa, materiaalitekniikkaa sekä teknistä piirustusta.  Koulutuksessa perehdytään myös laitteiden rakenteeseen ja toimintaan sekä laitehuoltoon liittyviin kunnossapitotoimenpiteisiin perusteista alkaen.

Opiskelupaikan valinta on nyt ajankohtaista, haku alkaa helmikuussa
Hyria on suosittu oppilaitos. Viime vuonna kevään yhteishaussa ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi hieman edellisen vuoden tilanteeseen verrattuna.

Hyria tarjoaa ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille kaikilla ammatillisen koulutuksen aloilla. Yhteishaussa Hyriassa on tarjolla nuorten koulutuksessa yli 1000 opiskelupaikkaa.

Oppilaitoksella on Hyvinkäällä ja Riihimäellä viisi nuorten koulutuksen toimipistettä. Hyrian yksiköissä koulutusta on tarjolla koulutusaloittain seuraavanlaisesti:

Hyria Hyvinkää
  • Kauppalankatu 18 Luonnontieteiden ala, Sosiaali- ja terveys- ja liikunta-ala, Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala
  • Karankatu 3-5 Matkailu-, ravitsemis- ja talousala, Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala, Tekniikan ja liikenteen ala
  • Uudenmaankatu 249 Luonnonvara- ja ympäristöala
  • Uudenmaankatu 20 Kulttuuriala
Hyria Riihimäki
  • Sakonkatu 1 Kulttuuriala, Luonnontieteiden ala, Matkailu-, ravitsemis- ja talousala, Tekniikan ja liikenteen ala, Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala
Kevään 2013 yhteishaku
Ammatillisiin oppilaitoksiin ja lukioihin haetaan yhteishaussa. Hakija voi esittää useamman eri hakutoiveen. Hakuaika syksyllä 2013 alkavaan ammatilliseen koulutukseen on 25.2.–15.3.2013. Mahdolliset pääsy-, soveltuvuus- ja kielikokeet järjestetään 22.4.–24.5.2013.

Hyriaankin haetaan nettihakupalvelun kautta osoitteessa www.haenyt.fi. Hyrian koulutustarjontaan voi tutustua tarkemmin kotisivuilla >>

Lisätietoja
Hyria koulutus

Yhteishaku
opetusjohtaja Markku Loiskekoski
Puh. 040 704 8807

Metallialan koulutus
koulutuspäällikkö Jussi Horelli
Puh. 040 551 6411
sähköpostit: etunimi.sukunimi(at)hyria.fi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.