Ajankohtaista

17.2.2012 15.27

Uudet toimintamallit tukevat nuorten työssäoppimista

Nuorten työssäoppimiseen on kehitetty uusia toimintamalleja- ja tapoja. Testatut toimintamallit- ja tavat tukevat nuorten työllistymistä, vähentävät keskeyttämisiä sekä kehittävät työelämälähtöistä ammatillista opetusta. Mallit laajentavat työssäoppimista sisällöllisesti sekä laadullisesti että määrällisesti. Kokeilussa tuotetut mallit ehkäisevät nuorten syrjäytymistä.

Nuorten työssäoppimista on kehitetty Laajennetun työssäoppimisen kokeilut –hankkeessa. Hankkeen tuloksina syntyi toimintatapoja, joita voidaan hyödyntää muun muassa ryhmäohjauksessa, opiskelijan henkilökohtaisessa ohjauksessa sekä oppisopimustoimintaan liittyen. Kokeiluissa yhtenä tavoitteena on ollut huomioida opiskelijan yksilölliset tarpeet ja mahdollistaa yksilölliset oppimispolut.

Työelämälähtöinen ammatillinen koulutus vastaa työelämän muuttuviin tarpeisiin ja ennakoi alueellisia tarpeita. Nyt kehitettyjä malleja on kokeiltu eri puolilla Suomea 25:ssä oppilaitoksessa. Hankkeen toimijat esittelevät uusia malleja koulutuksen järjestäjille, työelämä- ja yritysyhteistyökumppaneille sekä muille aiheesta kiinnostuneille keväällä 2012. Seminaarit ovat saman sisältöisiä ja niitä järjestetään 16:lla paikkakunnalla.
Opetusministeriö ja Opetushallitus ovat vastanneet Laajennetun työssäoppimisen kokeilut –hankkeeen strategisesta ohjauksesta. Kokeilut ovat valtionavustuksilla rahoitettuja.

Roadshow saapuu Hyvinkäälle
5.3.2012, klo 10.00-14.30, Hyrian tiloihin Torikadulle.
Seminaarissa käsitellään aihetta, kuinka nuorten työssäoppimista voidaan tukea uusilla tavoilla.Mukaan mahtuu 100 ensimmäistä ilmoittautunutta. Ohjelma kussakin seminaarissa on lähes samanlainen, joten mukaan voi ilmoittautua muuallekin. Muut ajankohdat löytyvät seminaarin ohjelmasta.

Ilmoittautuminen viimeistään 22.2.2012 mennessä osoitteeseen:
www.webropol.com/pirko.net salasana: roadshow

Lisätietoja

Hyria koulutus
Projektipäällikkö Pirkko Esko-Asikainen
puh. 040 480 2895, pirkko.esko-asikainen(at)hyria.fi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.