Ajankohtaista

24.3.2011 15.23

Uudenlainen näyttely nuorille ja aikuisille!

SAMAAN AIKAAN TOISAALLA

– Hetkiä Itämeren Kaupungissa


Tiistaina 29.3. julkistetaan uudenlainen näyttely yhtä aikaa Espoossa, Helsingissä ja Hyvinkäällä. Hyvinkäällä tapahtuma toteutetaan Hyria koulutuksen Hyvinkään toimipisteessä Kauppalankadulla klo 14-16.


Nuorille ja aikuisille suunnatussa näyttelyssä pääsee kurkistamaan kuvitteelliseen Itämeren Kaupunkiin, jossa eletään öljykauden jälkeistä elämää. Näyttelyä voi lainata maksutta erilaisiin tapahtumiin.


Voit eläytyä vanhan Diilerin bluesiin, seikkailla myrkyllisellä aikamatkalla tai selvittää Kallen ja Lauran kanssa asuntolainan kiemuroita. Luvassa on jännitystä ja romantiikkaa sekä oivalluksia kestävästä elämäntavasta ja vihreästä kaupunkisuunnittelusta.


Tarinoiden ja suurten kuvien kokonaisuus haastaa pohtimaan kriittisesti arjen valintoja, jotka vaikuttavat luonnon hyvinvointiin Itämeren valuma-alueella.


”Näyttely toimii inspiroivana johdantona aikamme viheliäisimpien ongelmien pohtimiseen ja ratkomiseen. Hyvän kirjan tavoin näyttelyn tarinoita voi analysoida juuri omasta näkökulmasta”, pohtii ympäristökasvattaja Matti Ovaska Hyriasta.


NÄYTTELY ON LUOTU ASIANTUNTIJOIDEN LAAJASSA YHTEISTYÖSSÄ

Näyttelyn käsikirjoitus on luotu Communicating the Baltic - COBWEB -hankkeessa, laajassa ympäristöasiantuntijoiden ja -kasvattajien yhteistyössä. Vastaavana käsikirjoittajana toimi ympäristötoimittaja ja -kirjailija Marjo Soulanto. Kuvat ovat taidepedagogi Mari von Boehmin käsialaa. Visuaalisesta kokonaisuudesta vastaa graafikko, näyttelysuunnittelija Vappu Ormio.


Samaan aikaan toisaalla -näyttely on esillä

  • Villa Elfvikin luontotalossa, Espoossa 30.3.–25.4.2011. Villa Elfvikin luontotalo on avoinna ma–pe klo 9–16 ja su klo 10–16. Pääsiäispyhinä klo 10–16. Sisäänpääsy on maksuton.
  • Harakan luontokeskuksessa, Helsingissä 3.5. – 30.9. Harakan luontokeskus on avoinna ti–pe klo 10–17 ja la–su 12–16. Sisäänpääsy on maksuton.


Kevään ja kesän mittaan näyttely kiertää ympäri Suomea, muun muassa Helsingissä, Hyvinkäällä ja Kotkassa. ”Toukokuussa näyttely on esillä Hyrian eri toimipisteissä Hyvinkäällä ja Riihimäellä. Näyttelyä ja syventävää materiaalia voi lisäksi lainata Hyriasta”, kertoo Cobweb –hankkeen projektipäällikkö Maija Venäläinen Hyriasta.


COMMUNICATING THE BALTIC (COBWEB)

Euroopan Unionin Interreg IVA Central Baltic 2007–2103 -ohjelmasta osarahoituksen saamalla hankkeella edistetään ympäristötiedon ja kestävän elämäntavan leviämistä Keskisen Itämeren alueella. Hyria koulutuksen johtamaan hankkeeseen osallistuu Suomesta asiantuntijoita Harakan luontokeskuksesta (Helsingin kaupunki), Villa Elfvikin luontotalosta (Espoon kaupunki) sekä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:stä.


NÄYTTELYSTÄ MYÖS VIDEOITA JA SYVENTÄVÄÄ MATERIAALIA

Samaan aikaan toisaalla -kokonaisuuteen sisältyy lainattavan näyttelyn lisäksi lyhyitä videoita sekä syventävää materiaalia tarinoineen, tietosivuineen ja tehtävineen. Kaikki on saatavilla sekä suomen että englannin kielellä.


www.hyria.fi/samaanaikaantoisaalla
www.hyria.fi/meanwhileelsewhere


”Nuorille ja aikuisille suunnattu näyttely tuo sisältöä esimerkiksi kestävän kehityksen ja ympäristötiedon opetukseen ja koulutukseen, koulun ympäristöpäivään, aamunavaukseen, leirikouluun, asukasjuhlaan, seminaariin tai vaikkapa kirjaston teemaviikkoon” toteaa Maija Venäläinen tyytyväisenä.


TARKEMPAA TIETOA

Hyria koulutus, Cobweb –hanke, projektipäällikkö Maija Venäläinen, Puh. 040 827 0986, maija.venalainen(at)hyria.fi


Harakan luontokeskus, Helsinki: Kaisa Pajanen, Puh. 050 593 2137, kaisa.pajanen(at)hel.fi


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy, Helsinki: Elsa Rintala, Puh. 045 6366 310, elsa.rintala(at)kierratyskeskus.fi, www.kierratyskeskus.fi/nayttelyt


Villa Elfvikin luontotalo, Espoo: Riitta Pulkkinen, Puh. (09) 816 54 401, villaelfvik(at)espoo.fi


KUVIA MEDIAN KÄYTTÖÖN

http://www.flickr.com/photos/city_of_espoo/

http://www.hyria.fi/cobweb/environmental_education_programs/exhibition, huom. kuvat sivun alareunassa.


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.