Ajankohtaista

26.2.2018 10.03

Ulos talosta, pois pihasta - Hyrian opiskelijat mukana Malikkeen toimintavälinekoulutuksessa

ArjaJoukko terveys ja kasvatus- sekä luonto ja ympäristöalojen opiskelijoita, kouluttajia ja ammatillisia ohjaajia osallistui Malikkeen (Kehitysvammaisten Tukiliitto ry) ”Ulos talosta, pois pihasta” kaksipäiväiseen toimintavälinekoulutukseen 7. - 8.2. Hyrian Uudenmaankadun yksikössä Hyvinkäällä. Malikkeen tehtävänä on edistää vaikeasti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia osallistua ja saada kokemuksia uusista asioista. Päämääränä on, että jokaisella on mahdollisuus osallistua ja olla osallisena toiminnassa, jonka kokee merkitykselliseksi. (Malike)

Ensimmäisenä päivänä Malikkeen Soile, Anssi ja Tipi kertoivat toiminnasta ja apuvälineiden hankinnasta sekä kasattiin toimintavälineitä seuraavalle päivälle. Toisen päivän aamuna saapui seitsemän Etevan asiakasta retkeläisiksi. Valittiin heille sopivat toimintavälineet metsäretkelle ja hyvällä boogiella lähdettiin iloisina kohti Vantaanjoen luontoreittiä.

Vaikeavammaisten retkeläisten suusta kuultua:P2080341

"Olen ensimmäistä kertaa lumisessa metsässä"
"Kovempaa, kovempaa, juokse!"
"Kyllä tää on hyvää vaihtelua työpäiviin"

Opiskelijat ja opetushenkilöstö ovat vahvasti sitä
mieltä, että nyt oltiin oikean ja tärkeän asian äärellä.

Tällaista toimintaa opiskelijat sanoivat kaipaavansa
lisää: yli osastorajojen oikeilla asiakkailla.

P2080418


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.