Ajankohtaista

12.1.2016 16.01

Työelämäyhteistyötä Kanta-Hämeen Muistiyhdistyksen kanssa

Hyria on tehnyt pitkään yhteistyötä Hämeenlinnassa toimivan Kanta-Hämeen Muistiyhdistyksen kanssa. Hyrian lähihoitaja-aikuisopiskelijat mm. järjestävät toimintaa muistisairaille Hilman ja Heikin –kammarissa, joka toimii Muistiyhdistyksen tiloissa. Muistisairaan omaishoitaja voi tuoda omaisensa kerran viikossa kammariin ja käydä itse vaikka asioilla tai virkistäytymässä.  Tarkoituksena on tukea omaishoitajien jaksamista sekä antaa muistisairaille virikkeitä ja mahdollisuus kerhotyyppiseen toimintaan ohjatusti. Lisäksi Hyrian lähihoitajaopiskelijat pitävät Muistisakki-ryhmiä, joissa järjestetään ohjelmaa sekä muistisairaille että heidän omaishoitajilleen.

Kanta-Hämeen Muistiyhdistys toivoi Hyrian opiskelijoiden tuottavan muistisairaille erilaisia muistia tukevia "hypistelymateriaaleja”. Tuumasta toimeen: lähihoitajaopiskelijat suunnittelivat ja valmistivat koskettelua kestäviä kollaaseja sekä virike-essun. Lähes kaikki töissä käytetyt tarvikkeet ovat lahjoituksena saatua kierrätystavaraa. Tuttujen esineiden ja erilaisten pintojen koskettelu voi tuoda muistisairaan mieleen jo unohdettuja asioita ja muistoja sekä herättää keskustelua. ”Aluksi opiskelijat sanoivat, että ei tästä tule mitään, ei me olla käsityöihmisiä” nauraa koulutuspäällikkö Kati Karvonen. ”Mutta kun vauhtiin päästiin, innostus kasvoi ja projekti osoittautui todella mielenkiintoiseksi ja kivaksi. Opiskelijoiden luovuus ja osaaminen näkyy näissä upeissa töissä”, hän jatkaa.

Valmiit työt luovutettiin 11.1.2016 Kanta-Hämeen Muistiyhdistyksen suunnittelija Mia Haapaselle, joka oli erittäin tyytyväinen opiskelijoiden kädenjälkeen.

 

Kollaasi

Lisätietoja:
Hyria koulutus: kouluttaja Tanja Simola, tanja.simola(at)hyria.fi, puh. 050 597 0186
Kanta-Hämeen Muistiyhdistys: suunnittelija Mia Haapanen, mia.haapanen(at)muistiaina.fi, puh. 044 775 4455


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.