Ajankohtaista

19.11.2015 9.32

Tutkintouudistuksen siirtymävaiheen osaamisen tunnustaminen

Opetushallitus on uudistanut kaikkien ammatillisten perustutkintojen perusteet ja määräykset. Uudet perusteet tulivat voimaan 1.8.2015. Myös ennen 1.8.2015 tutkinnon suorittamisen aloittaneet opiskelijat siirtyivät suorittamaan tutkintoaan uusien perusteiden mukaan. Jatkavien opiskelijoiden aiempien perusteiden mukaan 31.7.2015 mennessä suorittamat opinnot tunnustetaan valtakunnallisten ohjeiden mukaan. Säädösten mukaan opiskelijan ja alaikäisen opiskelijan huoltajan on anottava osaamisen tunnustamista.

Tutkintouudistuksen siirtymävaiheen osaamisen tunnustamista anotaan lomakkeella, joka käydään läpi ryhmänohjaajan kanssa. Lomakkeeseen tarvitaan opiskelijan ja alaikäisen opiskelijan huoltajan allekirjoitus. Alaikäinen opiskelija käyttää lomakkeen huoltajan allekirjoitettavana ja se on palautettava ryhmänohjaajalle viikon kuluessa.

Osaamisen tunnustamisen anominen on välttämätöntä, jotta aiempien opintojen tuottama osaaminen voidaan siirtää osaksi uusien tutkinnon perusteiden mukaisia opintoja. 

Yhteistyöterveisin,

Eile Särssi
rehtori
puh. 040 330 5227


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.