Ajankohtaista

23.11.2018 14.28

TeknologiaTiistai nostaa esiin alan mahdollisuuksia

Teknologiatiistai_Päivämäärällä_Logo_RGB_Orange_2018

Valtakunnallinen tapahtumapäivä nostaa ammatillisen koulutuksen esiin yli 50 paikkakunnalla

 

TeknologiaTiistai on vuosittainen valtakunnallinen tapahtuma, jolloin yläkoululaiset, heidän opettajansa ja vanhempansa tutustuvat kone- ja tuotantotekniikan koulutuksen ja teknologiayritysten tarjoamiin mahdollisuuksiin tulevaisuuden ammattiosaajille.

 

Ammatilliset oppilaitokset 50 paikkakunnalla eri puolella Suomea järjestävät yhdessä teknologiateollisuuden yritysten kanssa TeknologiaTiistai-tapahtumia 27.11.2018. Yläkoululaiset, heidän opettajansa ja myös vanhempansa pääsevät näkemään kone- ja tuotantotekniikan opiskelua ja opiskelupaikkoja sekä ammattiosaajien työtä ja työpaikkoja.

 

Tapahtumat eri puolilla Suomea ovat paikkakuntakohtaisia ja alueen toimijoiden yhteistyön tulos. 

 

Hyriassa TeknologiaTiistai näkyy somen lisäksi HyriaPisteellä, jonne voit tulla kuulemaan (klo 13-17)  alan koulutus- ja uramahdollisuuksista. Kävijöiden kesken arvotaan kahden hengen lippupaketti Biorexiin.

 

– Yläkoululaiset, ja myös heidän lähipiirinsä, tarvitsevat lisää tietoa ja omakohtaisia kokemuksia ammattiin opiskelusta, ammattiosaajan työstä ja teknologian merkityksestä. Onkin todella tärkeää, että oppilaitokset ja yritykset yhdessä nostavat ammatillisen koulutuksen tarjoamat mahdollisuudet näkyväksi, sanoo johtava asiantuntija Anne Ahkola-Lehtinen Teknologiateollisuudesta.

 

Teknologiateollisuuden keväällä 2018 julkistaman Koulutus- ja osaamislinjauksen mukaan teknologiayritykset tarvitsevat yli 53 000 uutta osaajaa pelkästään seuraavan kolmen vuoden aikana. Rekrytointitarpeesta noin 40 % kohdistuu ammatillisen tutkinnon suorittaneisiin tai muuten ammattitaidon hankkineisiin.

 

Lisätietoja:

 

Anne Ahkola-Lehtinen, johtava asiantuntija, Kasvu ja uudistuminen, Teknologiateollisuus ry

anne.ahkola-lehtinen@teknologiateollisuus.fi, puh. 044 055 3345

 

·         TeknologiaTiistai

 

·         Ammatillisen koulutukseen vetovoimaisuuden lisääminen: MyTech Skills -verkosto

 

·         Lisää aiempien vuosien tapahtumista:

2017: TeknologiaTiistai 28.11. yhdistää ammattiin opiskelevat ja yritykset

Kiinnostus ammatilliseen koulutukseen syttyy omakohtaisilla kokemuksilla

Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.