Ajankohtaista

13.1.2014 9.31

Taitaja 2014 semifinaali Hyriassa

Hyria järjestää Cateringkokin semifinaalin Riihimäellä 16.1.2014

Riihimäelle Sakonkadun yksikköön on tulossa kilpailemaan kuusi kaksihenkistä joukkuetta. Tänä vuonna Sakonkadulle tulee Hyrian opiskelijoiden lisäksi kilpailupareja Saimaan ja Kouvolan ammattiopistoista. Semifinaali on yksipäiväinen.


Cateringkokkilajin semifinaalikilpailussa vaaditaan samaa osaamista, kuin lajin finaalissa. Cateringkokki suunnittelee, valmistaa ja tarjoilee maittavia, houkuttelevia ja terveellisiä ateriakokonaisuuksia asiakkailleen, myös erityisruokavaliot huomioiden. Vitriinituotteiden suunnittelu ja toteuttaminen kuuluvat alan ammattilaisen toimintaan. Tuotteiden valmistamisessa otetaan huomioon hygieenisyys, kestävän kehityksen mukainen toiminta, ympäristönäkökohdat ja omavalvonta.


Kilpailutehtävä koostuu reseptin muokkaamisesta, keittiötyöskentelystä sekä teoriakokeesta. Alustava kilpailutehtävä on ollut kilpailijoiden nähtävänä Skills-sivustolla. ”Haastetta lopulliseen kilpailutehtävään tulee kuitenkin 30 % muutoksesta alustaviin tehtäviin nähden”, kertoo Hyrian semifinaalivastaava Päivi Törmä.


Taitaja Cateringkokin kilpailu

Taitaja – kilpailujen Cateringkokin kilpailu muodostuu kaksiosaisesti. Ilmoittautuneet joukkueet kilpailevat ensimmäisessä vaiheessa eri paikkakunnilla järjestettävissä semifinaaleissa. Semifinaalien tulosten perusteella kahdeksan paria pääsee kilpailemaan Taitaja 2014 Cateringkokin kilpailulajin loppukilpailussa.


Kilpailun tarkoituksena on lisätä ammatillisen koulutuksen arvostusta. Kilpailutehtävät perustuvat hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon valtakunnallisten tutkinnon perusteiden kiitettävään (K3) tasoon. Kilpailu on kaksikielinen.


Taitaja finaali Lahdessa 8.-10.4.2014

Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma, jonka ytimen muodostaa nuorten ammattitaidon SM-kilpailu. Taitaja2014 järjestetään Lahden Messukeskuksessa, ja sen kilpailuihin osallistuu yhteensä noin 400 opiskelijaa. Suomenmestaruuksista kilpaillaan 44 ammattialalla. Tapahtumaan kuuluvat myös TaitajaPLUS-ammattitaitokisa erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille ja kädentaitojen joukkuekisa Taitaja9 peruskoulun yhdeksäsluokkalaisille.


Lisätietoja

Hyria koulutus

Semifinaalivastaava, opettaja

Päivi Törmä

Puh. 040 330 5266

paivi.torma(at)hyria.fi


Matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutuspäällikkö

Anna-Helena Holmström-Savolainen

Puh. 050 4153678

anna-helena.holmstrom-savolainen(at)hyria.fi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.