Ajankohtaista

18.1.2013 12.36

Taitaja 2013 semifinaali Hyriassa

Taitaja 2013 Cateringkokin semifinaali Hyriassa
Taitaja – kilpailujen Cateringkokin kilpailu muodostuu kaksiosaisesti. Ilmoittautuneet joukkueet kilpailevat ensimmäisessä vaiheessa eri paikkakunnilla järjestettävissä semifinaaleissa. Semifinaalien tulosten perusteella kahdeksan paria pääsee kilpailemaan Taitaja 2013 Joensuun Cateringkokin kilpailulajin loppukilpailussa 14.5.-16.5.2013.

Kilpailun tarkoituksena on lisätä ammatillisen koulutuksen arvostusta. Kilpailutehtävät perustuvat hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon valtakunnallisten tutkinnon perusteiden kiitettävään (K3) tasoon. Kilpailu on kaksikielinen.

Hyria järjestää semifinaalin Riihimäellä 22.1.2013
Riihimäelle Sakonkadun yksikköön on tulossa kilpailemaan kuusi kaksihenkistä joukkuetta. Säännöt ovat muuttuneet siten, että voidaan kilpailla myös omassa oppilaitoksessa. Tänä vuonna Sakonkadulle tulee kaksi joukkuetta Tavastiasta ja neljä joukkuetta Hyriasta: kaksi paria Karankadulta ja kaksi paria Sakonkadulta. Semifinaali on yksipäiväinen.

Tänä vuonna semifinaalin kilpailupaikkakuntia ovat Riihimäen lisäksi Lahti, Seinäjoki, Kajaani, Raisio, Tampere, Karjaa ja Oulu.

Cateringkokkilajin semifinaalikilpailussa vaaditaan samaa osaamista, kuin lajin finaalissa. Cateringkokki suunnittelee, valmistaa ja tarjoilee maittavia, houkuttelevia ja terveellisiä ateriakokonaisuuksia asiakkailleen, myös erityisruokavaliot huomioiden. Vitriinituotteiden suunnittelu ja toteuttaminen kuuluvat alan ammattilaisen toimintaan. Tuotteiden valmistamisessa otetaan huomioon hygieenisyys, kestävän kehityksen mukainen toiminta, ympäristönäkökohdat ja omavalvonta.

Kilpailutehtävä koostuu reseptin muokkaamisesta, keittiötyöskentelystä sekä teoriakokeesta. Alustava kilpailutehtävä on ollut kilpailijoiden nähtävänä Skills-sivustilla. ”Lopulliseen semifinaalitehtävään tulee kuitenkin 30 % muutos. Tämä antaa sopivasti haastetta kilpailuun”, kertoo Hyrian semifinaalivastaava Päivi Törmä.

Lisätietoja
Hyria koulutus
Matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutuspäällikkö
Anna-Helena Holmström-Savolainen
Puh. 050 4153678
anna-helena.holmstrom-savolainen(at)hyria.fi

Semifinaalivastaava, opettaja
Päivi Törmä
Puh. 040 330 5266
paivi.torma(at)hyria.fi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.