Ajankohtaista

5.1.2012 15.46

Taitaja 2012 semifinaali Hyriassa

Taitaja 2012 Cateringkokin semifinaali Hyriassa

Taitaja – kilpailujen Cateringkokin kilpailu muodostuu kaksiosaisesti. Ilmoittautuneet joukkueet kilpailevat ensimmäisessä vaiheessa eri paikkakunnilla järjestettävissä semifinaaleissa. Semifinaalien tulosten perusteella kahdeksan paria pääsee kilpailemaan Taitaja 2012 Jyväskylän Cateringkokin kilpailulajin loppukilpailussa.

Kilpailun tarkoituksena on lisätä ammatillisen koulutuksen arvostusta. Kilpailutehtävät perustuvat hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon valtakunnallisten tutkinnon perusteiden kiitettävään (K3) tasoon. Kilpailu on kaksikielinen.

Hyria järjestää semifinaalin Riihimäellä 11-12.1.2012

Riihimäelle Sakonkadun yksikköön on tulossa kilpailemaan kuusi kaksihenkistä  joukkuetta Tampereen ammattiopistosta ja Pirkanmaan ammattiopistosta.

Tänä vuonna semifinaalin kilpailupaikkakuntia on kahdeksan; Joensuu, Kajaani, Seinäjoki, Pietarsaari, Pori, Salo, Riihimäki ja Lappeenranta . Semifinaalista pääsee paras joukkue Taitaja SM-finaaliin Jyväskylään , joka järjestetään Jyväskylän Paviljongissa 24. - 26.4.2012. Tapahtumaan odotetaan 30 000 kävijää.

Cateringkokkilajin semifinaalikilpailussa vaaditaan samaa osaamista, kuin lajin finaalissa. Cateringkokki suunnittelee, valmistaa ja tarjoilee maittavia, houkuttelevia ja terveellisiä ateriakokonaisuuksia asiakkailleen, myös erityisruokavaliot huomioiden. Vitriinituotteiden suunnittelu ja toteuttaminen kuuluvat alan ammattilaisen toimintaan. Tuotteiden valmistamisessa otetaan huomioon hygieenisyys, kestävän kehityksen mukainen toiminta, ympäristönäkökohdat ja omavalvonta.

Kilpailu on kaksipäiväinen. Kilpailutehtävään liittyy teoriaosuus, esivalmistusosuus ensimmäisenä päivänä sekä lounasaterian valmistus toisena kilpailupäivänä. Alustava semifinaalitehtävä on julkaistu Taitaja2012 kilpailun kotisivulla.

”Lopulliseen semifinaalitehtävään tulee kuitenkin 30 % muutos. Tämä antaa sopivasti haastetta kilpailuun”, kertoo Hyrian semifinaalivastaava Päivi Törmä.

Tänä vuonna Hyrian matkailu-, ravitsemis- ja talousalan osastolta lähtee ensimmäistä kertaa kaksi paria Cateringkokkien semifinaaliin Lappeenrantaan. Kilpailuparit ovat: Katariina Närhi ja Maiju Rintala sekä Anniina Mikkola ja Rosita Teiksala. He ovat toisen vuoden kokkiopiskelijoita Sakonkadun yksiköstä Riihimäeltä.

Lisätietoja

Hyria koulutus
Matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutuspäällikkö
Anna-Helena Holmström-Savolainen
Puh. 050 4153678
anna-helena.holmstrom-savolainen(at)hyria.fi

Semifinaalivastaava, opettaja
Päivi Törmä
Puh. 040 330 5266
paivi.torma(at)hyria.fi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.