Ajankohtaista

11.1.2011 13.29

Taitaja 2011 semifinaali Hyriassa

Taitaja 2011 Cateringkokin semifinaali Hyriassa

Taitaja – kilpailujen Cateringkokin kilpailu muodostuu kaksiosaisesti. Ilmoittautuneet joukkueet kilpailevat ensimmäisessä vaiheessa eri paikkakunnilla järjestettävissä semifinaaleissa. Semifinaalien tulosten perusteella kahdeksan paria pääsee kilpailemaan Taitaja 2011 Kuopio Cateringkokin kilpailulajin loppukilpailussa.

Kilpailun tarkoituksena on lisätä ammatillisen koulutuksen ja catering-alan arvostusta. Laji pohjautuu catering-alan suurtalouden ruokatuotannon, juhlapalvelujen sekä tilaus- ja teemaruokien opintokokonaisuuksiin kiitettävin tavoittein. Kilpailu on kaksikielinen.

Hyria järjestää semifinaalin Riihimäellä 18.-19.1.2011

Riihimäelle Sakonkadun yksikköön on tulossa kilpailemaan joukkueita kolmesta oppilaitoksesta neljältä paikkakunnalta. Mukana ovat Turun ammatti-instituutti, Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto Haminan ja Kotkan yksiköistä ja Etelä-Karjalan ammattiopisto Lappeenrannasta, kertoo Hyrian matkailu- ravitsemis- ja talousalan koulutuspäällikkö Anna-Helena Holmström-Savolainen.

Tänä vuonna semifinaalin kilpailupaikkakuntia on kahdeksan; Seinäjoki, Tampere, Pori, Salo, Riihimäki, Imatra, Haapavesi ja Jyväskylä. Semifinaalista pääsee paras joukkue Taitaja SM-finaaliin Kuopioon.

Kilpailulajin semifinaalikilpailussa vaaditaan samaa osaamista, kuin lajin loppukilpailussa. Cateringkokki suunnittelee, valmistaa ja tarjoilee maittavia, houkuttelevia ja terveellisiä ateriakokonaisuuksia asiakkailleen, myös erityisruokavaliot huomioiden. Juhla- ja teemaruokailujen suunnittelu ja toteuttaminen kuuluvat alan ammattilaisen toimintaan. Tuotteiden valmistamisessa otetaan huomioon hygieenisyys, kestävän kehityksen mukainen toiminta ja omavalvonta.

Laji pohjautuu catering-alan suurtalouden ruokatuotannon, juhlapalvelujen sekä tilaus- ja teemaruokien opintokokonaisuuksiin kiitettävin tavoittein.

Kilpailu on kaksipäiväinen. Kilpailutehtävään liittyy teoriaosuus, esivalmistusosuus ensimmäisenä päivänä sekä lounasaterian valmistus toisena kilpailupäivänä. Alustava semifinaalitehtävä on julkaistu Taitaja 2011 sivuilla www.taitaja2011.fi/fi/lajit/ravitsemispalvelut/503-cateringkokki

Lopulliseen semifinaalitehtävään tulee kuitenkin 30 % muutos. Tämä antaa sopivasti haastetta kilpailuun, kertoo Hyrian semifinaalivastaava Päivi Törmä.

Lisätietoja
Hyria koulutus
Matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutuspäällikkö
Anna-Helena Holmström-Savolainen
Puh. 050 4153678
anna-helena.holmstrom-savolainen(at)hyria.fi

Semifinaalivastaava, opettaja
Päivi Törmä
Puh. 040 330 5266
paivi.torma(at)hyria.fi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.