Ajankohtaista

12.5.2010 13.57

Sopivasti liisterissä! Hyria otti mittaa Cocksista

”Tänään pidetään hauskaa ja tutustutaan lajiin. Käsipallosäännöt ovat yksinkertaiset: juokse - heitä!” ohjeistaa Cocksin päävalmentaja Raivo Laast. Näillä saatesanoilla käynnistyi perjantaina 23.4. Riihimäen Urheilutalolla Cocksin ja Hyria koulutuksen yhteinen liikuntailtapäivä. Hyrian henkilöstöllä ja opiskelijoilla oli mahdollisuus tutustua käsipalloiluun ja kokeilla pelaamista. Ohjelma sisälsi ohjattua harjoittelua ja iltapäivä huipentui leikkimieliseen näytösotteluun Cocksia vastaan. Cocksin joukkue koostui pääosin Cocksin organisaation valmentajista ja taustahenkilöistä.

 

Urheilullinen iltapäivä sai parisenkymmentä aktiivista hyrialaista innostumaan lajin kokeilusta ja hallin puolella istuikin penkeillä Laastia kuuntelemassa useampi ensikertalainen. Hieman epäröiviä katseita kiiri ringissä, kun kuultiin että pallo voi parhaillaan saavuttaa 150 km:n tuntinopeuden. No, ehkä ei kuitenkaan tänään. Tänään pelattaisiin siisteillä säännöillä. Reilun vartin suusanallisen perehdytyksen jälkeen oli kuulijakunta henkisesti kypsä astelemaan kentälle. Kevyen harjoitteluosuuden ykköshaasteeksi nousi ehdottomasti pallon irrottaminen kädestä. Kyllähän jokainen heittää osaa, mutta liisterillä päällystettyä palloa ei moni ollut aiemmin yrittänyt heittää. Sinänsä heiton lopputulos oli aina yhtä yllättävä. Joko pallo lensi metrin päähän maahan tai roikkui vielä kämmenessä vaikka katse haki palloa horisontista. Näinhän Laasti oli varoitellutkin, pallo on liisterissä ja jää aloittelijoille helposti käteen. Hetken totuttelun jälkeen alkoi heitot irrota ja päästiin kokeilemaan tähtäyksiä tyhjään maaliin; ensimmäisen viiden minuutin jälkeen ei yhtään osumaa.

 

Harjoittelun loppuvaiheessa otettiin kehiin Cocksin maalivahtivalmentaja Jarkko Salo, hyrialaisista ei tähän tehtävään olisi vapaaehtoisia helposti löytynytkään. Kymmenen heittoa maalin suuntaan eikä yhtään osumaa – maalivahdilla näytti meno tuntuvan lähinnä vatsalihaksissa, sen verran nauratti. Ensimmäisen maalin kuittasi Hyrian kiinteistöinsinööri Sakari Parkkonen. Siitä se maalinteko avautui vähitellen muillekin. Harjoittelua jatkettiin hyvässä hengessä.  ”Maha eteen!”, ”Kierrä älä törmää!”, ”Onx kypäriä?” ..kentältä kantautui innostuneita hihkaisuja.

 

Ennen varsinaista Hyria – Cocks –ottelua vaihdettiin juomatauolla kokemuksia. Yleisesti lajia pidettiin rankkana ja pallon käsittelyä vaativana. Tässä vaiheessa kävi myös kova veikkaus ottelun lopputuloksesta, seuran puheenjohtaja Jari Viita ja Hyrian toimitusjohtaja Jarno Tuimala luottivat puolustukseen ja yhteinen veikkaus lopputuloksesta oli 4-4 tasapeli. Paikalle saapui myös vahvistuksia joukkoihin. ”Pelin ratkaisee hyvä puolustus, onnistunut syöttely ja hyvä kunto. Pahimmat vastustajat Cocksin puolelta ovat nro 3, Jani Tuominen sekä valmentaja. Eiköhän Hyria kuitenkin voita”, summasi Hyrian rakennus- ja talotekniikan alan opiskelija Osmo Tuomi, joka nyt oli värvätty Hyrian pinkkeihin joukkoihin vaikka vapaa-ajalla pukeutuukin Cocksin keltaiseen.

 

Ottelu käynnistyi hyvätempoisena. Ensimmäisen hyökkäyksen ja maalin teki Hyrian Osmo Tuomi. Cocksin joukot avasivat maalitilin hitaammin, vaikka paljon Hyrian maalin edessä syöteltiin. Hyria hyökkäsi harvemmin, mutta teki näistä paikoista hyvin maaleja. Hallissa raikui kannustus ja hikiset vaihtomiehet sekä –naiset  vaihtuivat tiuhaan. Kunto kesti kaikilla. Pelin lopputulosta ei kukaan ollut kuitenkaan osannut ennalta veikata. Vaikka iltapäivän alussa meno oli ollutkin ”yhtä liisteriä” niin Hyria otti ja voitti Cocksin 6-4 maalein. Hyrian ansioituneimmat maalitykit olivat Osmo Tuomi ja opettaja Pekka Kauppi. Iso kiitos tuloksesta kuuluu myös maalivahti Salolle, joka pelasti monta tilannetta. Raivo Laastin mukaan pelin ratkaisi yhteishenki, toisten tukeminen ja oikein ajoitetut vaihdot sekä Hyrian hyvä yhteistyö oppilaiden ja henkilökunnan kesken. Iltapäivään osallistuneet toivoivat samanlaisia yhteistempauksia jatkossakin. Hyria kiittää hauskasta iltapäivästä ja mahdollisuudesta saada tutustua lajiin!

 

Teksti: Hyria, markkinointisuunnittelija Katja Vornanen

Kuvat: Hyria, markkinointiviestintäassistentti Johanna Lukkarinen


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.