Ajankohtaista

16.9.2011 11.05

Sabriscan Oy ja Hyria koulutus Oy koulutusyhteistyöhön - ensimmäinen metallialan private-public –koulutussopimus Suomeen

Sabriscan Oy ja Hyria koulutus Oy ovat solmineet viisivuotisen koulutusyhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on varmistaa alan ammattilaisten moniosaaminen ja vahvistaa metallialan vetovoimaisuutta. Sopimus luo puitteet myös kansainväliseen koulutusvientiin.


Riihimäkeläinen Sabriscan Oy on metallialan edelläkävijäyritys, jonka toiminta on kasvanut lastuavien työkalujen ja työstökoneiden maahantuonnista ruiskuvalumuottien valmistukseen ja toimittamiseen. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen kokonaisvaltaisia suunnittelu-, koulutus- ja konsultaatiopalveluita. Hyria koulutus toteuttaa Hyvinkää–Riihimäki alueella ammatillista koulutusta ja työelämän kehitystä.


Sopimus on ensimmäinen metallialan ns. private-public –koulutussopimus Suomessa. Sen tavoitteena on vahvistaa alan vetovoimaisuutta ja varmistaa, että alan koulutus vastaa toimintaympäristön haasteisiin. – Konepajojen asiakkuuksissa ja toimintaympäristössä on tapahtunut merkittäviä muutoksia, jotka ovat pakottaneet koko metalliklusterin muuttamaan toimintamallejaan. Alan osaajilta vaaditaankin moniosaamista, kansainvälisyyttä ja kielitaitoa ja yritysten haasteena on löytää riittävän monitaitoisia osaajia kansainvälisiin teknologia- ja osaamissiirtohankkeisiin, toimitusjohtaja Jari Kokkonen Sabriscan Oy:stä toteaa.


Koulutuksen pääpaino on kone- ja metallialan lastuamisosaamisen kehittämisessä, mutta sopimus sisältää myös muita yhteistyömuotoja. Yhteistyö tuo uutta ulottuvuutta myös Hyrian koulutustarjontaan. – Sabriscanin kouluttajat ovat alansa asiantuntijoita, joilla on vahva kokemus asiakkaille toteutetuista käytännön ratkaisuista ja laajoista kokonaiskonsepteista. Sabriscan Oy:n konseptien kokonaisvaltaisuus ja kansainvälisyys luovat näin uudenlaista ulottuvuutta myös Hyrian koulutustarjontaan, sillä yhteistyön avulla avautuu mahdollisuus jopa kansainväliseen koulutusvientiin, Hyrian teollisuuden osaamisaluejohtaja Arto Lehtola kertoo.

 

Sopimus kattaa oppisopimus-, työvoima- ja lyhytkoulutukset, jotka etenevät vaiheittain.– Oppisopimuskoulutus aloitetaan paikallisella ryhmällä, mutta tavoitteena on käynnistää valtakunnallinen non-stop koulutus. Valtakunnallisena kohderyhmänä ovat konepajojen henkilöstö sekä ammatillisten oppilaitosten opettajat ja kouluttajat.


- Näemme sopimuksen merkityksen siinä, että suomalainen metalliala, joka koostuu pääosin pk-sektorin yrityksistä, voi kasvattaa välineosaamisen lisäksi myös menetelmäosaamistaan. Mielestäni vain siten voidaan taata suomalaisen metallialan tulevaisuus, sillä LEAN-tuotantotavat ovat jo vallanneet alan, Kokkonen toteaa.


Lisätietoa:

SabriScan Oy, toimitusjohtaja Jari Kokkonen, puh. 040 514 6046, jari.kokkonen(at)sabriscan.fi Hyria koulutus Oy, teollisuuden osaamisaluejohtaja Arto Lehtola, puh. 050 387 3946, arto.lehtola(at)hyria.fiPalaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.