Ajankohtaista

16.5.2012 10.11

Romanialainen vaihto-oppilas Hyriassa

Daniel-Copil
Daniel Copil projektinsa ääressä KarankadullaKarankadun metallilla on ollut normaalia vilinää ja vilskettä koko talven. Kevään aikana mukaan vilskeeseen on liittynyt Daniel Copil. Cluj-Napocan Tekniliisestä Yliopistosta Hyriaan kv-vaihtoon tullut nuorukainen on tekemässä lopputyötään Karankadulla sijaitsevan hitsausrobotin parissa. Danielilla on kuusi viikkoa aikaa tehdä projektinsa valmiiksi, mutta nopeaan haastatteluun oli mies valmis saman tien. Tässä muutama kysymys joita esitimme Danielille…


Mistä projektissasi on oikein kyse?
- Metalliosastolla on hitsausrobotti, johon olen tekemässä hieman päivitystyötä ja opetusmateriaalia. Lopputyöhöni kuuluu osittainen päivitys sekä muutaman ohjelman tekeminen, jolla robotin mahdollisuuksia voi demonstroida opiskelijoille.


Onko jo suunnitelmia valmistumisen jälkeen?
- Haluan ehdottomasti tehdä töitä automaation parissa. Työ voi sijaita joko Romaniassa tai muualla Euroopassa.


Mitä mieltä olet kv-vaihdosta?
- Tämä on todella hyvä opiskelijoille. Ulkomailla näkee hieman erilaisia projekteja, kouluja ja työympäristöjä. Mielestäni vaihto on todella hyvä kokemus. Tämä myös varmasti edistää työpaikan saannissa, koska työantajat arvostavat kansainvälistä kokemusta.


Mitä pidät Hyvinkäästä?

- Mukava rauhallinen kaupunki verrattuna Cluj-Napocaan. Yksi mieluisimmista aktiviteeteista täällä onkin lähteä pyöräilemään ja katselemaan maisemia. Viihdyn oikein hyvin täällä.Lisätietoja

Hyria koulutus

kouluttaja / projektipäällikkö

Mikko Ylitalo

Puh. 0400 279 201

mikko.ylitalo(at)hyria.fiPalaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.