Ajankohtaista

23.11.2017 16.04

Riihimäen Yrittäjät kehittävät osaamistaan ja yrityksiään Hyriassa

Riihimäen Yrittäjät ovat lähteneet joukolla kehittämään osaamistaan yhteistyössä Hyrian kanssa. Tutkintotavoitteinen koulutus alkoi syyskuussa ja päättyy keväällä 2019. Koulutukseen osallistuu 14 henkilöä 13 yrityksestä. Ennen koulutuksen aloittamista jokaisen osallistujan kanssa käytiin henkilökohtainen keskustelu omista tavoitteista ja osaamisesta. Keskustelun pohjalta osallistujat valitsivat koulutustarjonnasta itselleen sopivimman tutkinnon. Tarjolla on mm. yrittäjän ammattitutkinto, yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto, johtamisen erikoisammattitutkinto, tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto ja lähiesimiehen erikoisammattitutkinto.

Koulutus koostuu useammasta tasosta. Riihimäen Yrittäjät muodostavat oman ryhmän, jolla yhteisiä koulutuspäiviä on neljä. Opintoihin kuuluu myös verkostomatka ja kolme verkostopäivää, jotka ovat avoimia myös muille, koulutukseen osallistumattomille, yrittäjille. Lisäksi he valitsevat Hyrian johtamisen ja liiketalouden koulutustarjottimilta tarpeidensa mukaan neljästä kuuteen koulutuspäivää. Tarjotinten valikoima on hengästyttävän laaja, tarjolla on koulutusta työlainsäädännöstä esiintymistaitoihin.

Verkostoituminen ja vertaistuki tärkeässä asemassa  

”Oman osaamisen kasvun ja yrityksen kehittymisen lisäksi koulutuksen tärkeä anti on verkostoituminen ja kokemusten vaihto toisten yrittäjien kanssa”, kertoo asiakasvastaava Merja Putus Hyriasta. ”Se, että yrittäjät kouluttautuvat ei ole mitään uutta. Uutta sen sijaan on se, että he suorittavat yhtenä ryhmänä eri tutkintoja. Olemme joustavasti pystyneet räätälöimään jokaiselle sen juuri oman yrityksen tarpeisiin vastaavan koulutuskokonaisuuden. Tähän oman lisämausteensa tuo yrittäjien oma ryhmä, jossa keskustellaan vilkkaasti ja saadaan vertaistukea tai -ideoita kanssayrittäjiltä,” jatkaa Putus.

Ensimmäisen verkostopäivän aiheena brändäys

Riihimäen Yrittäjien ensimmäinen verkostoaamupäivä pidettiin Riihimäellä 22.11. Päivä alkoi aamiaisella, jonka yhteydessä kuultiin yhteistyötahojen mm. Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin, YritysVoimalan, Riihimäen Tilat ja Kehityksen ja Hämeen Yrittäjien puheenvuorot ja terveiset.

Päivän aiheeseen, eli brändäykseen osallistujat johdatti Ilkka Enkenberg Tarina-akatemiasta. Ilkan mielenkiintoinen esitys antoi uusia ajatuksia brändin rakentamisesta ja sen soveltamisesta. Aihe herätti keskustelua ja yhdessä pohdittiin mm. työntekijän somessa toimimisen vaikutuksia yrityksen brändiin ja huonoa vs. hyvää brändäämistä. Lisäksi osallistujat pääsivät esittämään luennoitsijalle omia yrityksiään koskevia kysymyksiä vielä kahden kesken luennon päätteeksi.

Paikallisväriä päivään ja aiheeseen toi Riihimäen vuoden yrittäjä Juha-Matti Sivula. Hän kertoi yrityksensä Vihaisen Talouspäällikön brändistä ja sen synnystä sekä kehittämisestä. Hänen puheenvuorossaan nousi esiin myös brändin tärkeys rekrytoinnin yhteydessä: hyvän brändin omaavan yrityksen on helpompi löytää osaavat työnhakijat ja tekijät.

Opinnot jatkuvat - seuraava yhteinen aihe on digitalisaatio

Yrittäjien opinnot jatkuvat jokaisen henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti ja seuraava yhteinen verkostoaamupäivä vietetään maaliskuussa digitalisaation merkeissä. 

 

Lisätietoja:

Hyria koulutus, asiakasvastaava Merja Putus, merja.putus(at)hyria.fi, puh. 040 637 6019

RiihimäenYrittäjät2


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.