Ajankohtaista

4.3.2016 9.43

Ready for Lifen hakuaika käynnissä 1.-20.3.2016

Haku Allianssin nuorisovaihdon Ready for Life-hankkeen kesällä alkaville työharjoittelujaksoille on käynnissä 1.-20.3.2016. Ohjelma on tarkoitettu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille ja se saa rahoituksensa Erasmus+ ammatillisen koulutuksen ohjelmasta. Kesällä alkavat jaksot sopivat erinomaisesti keväällä valmistuville, mutta myös muut kesäkuun 2015 jälkeen valmistuneet voivat hakea mukaan.

Ohjelmassa osallistutaan 4-12 viikon pituiseen oman alan työharjoitteluun joko Saksassa, Italiassa, Irlannissa tai Espanjassa. Ohjelmaan voivat hakea mukaan kaikilta aloilta valmistuneet. Valinnoissa etusijalla ovat sellaiset hakijat, joilla ei ole ollenkaan tai vähän aikaisempaa kansainvälistä kokemusta tai jotka ovat työttömiä tai työttömyysuhan alla. Myös sellaiset hakijat, joilla ei ole opiskelun aikana ollut mahdollista lähteä vaihtoon tai työharjoitteluun ulkomaille, otetaan etusijalla huomioon valinnoissa. Aikaisemmalla opintomenestyksellä ei ole merkitystä valinnoissa. Harjoittelupaikat etsitään osallistujille etukäteen ennen jakson alkua koulutustaustan ja toiveiden mukaisesti. Ohjelmaan osallistuville myönnettävä Erasmus+-apuraha kattaa mm. valmennuksen, majoituksen ja matka-apurahan sekä myös kielikurssin jakson aluksi joissakin kohteissa.

Mukaan voivat hakea 18-35-vuotiaat, joiden valmistumisesta on ulkomaanjakson alkaessa kulunut alle vuosi. Hakijoiden tulee olla valmistunut ammatillisesta tutkintoon johtaneesta koulutuksesta, joko perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnolla. Opiskelu on voinut tapahtua joko oppilaitoksessa, näyttötutkintona tai oppisopimuksella.

Lisätietoja, jaksojen tarkat ajankohdat sekä hakuohjeet löytyvät Allianssin nuorisovaihdon nettisivuilta: www.nuorisovaihto.fi/r4l Materiaalipyynnöt sekä lisätietoja ohjelmasta myös sähköpostitse tuire.liimatainen@alli.fi ja puhelimitse 020 755 2605.

Alustavat valinnat ilmoitetaan hakijoille heti hakuajan päätyttyä viikoilla 12 ja 13. 

allianssi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.