Ajankohtaista

18.9.2012 13.13

Palkitsemme vuoden ansioituneet

INNOSTU OPPIMAAN -VIIKKO
Vuoden aikuisopiskelija- ja ohjaaja sekä koulutusmyönteisin työyhteisö

Elinikäisen oppimisen ja ohjauksen -kampanjaa vietetään tällä viikolla. Kampanja perustuu aiempien vuosien aikuisopiskelijan viikon hyviin kokemuksiin. Punaisena lankana kulkee ajatus kyvystä oppia kaikissa elämän vaiheissa, oppimisen hyödyistä työelämässä ja opiskelun ilosta rikkaana harrastuksena.

Mielenkiintoisia tapahtumia järjestetään ympäri Suomen. Hyvinkään-Riihimäen seudun alueelliset tapahtumat käynnistyivät maanantaina aamutuimaan Riihimäen ja Hyvinkään juna-asemilla.

INNOSTU OPPIMAAN -PÄÄTAPAHTUMA RIIHIMÄEN KIRJASTOSSA keskiviikkona 19.9. klo 14-18

Samuli Parosen Sali:
Klo 15.00 - 15.30 Avoin yleisöluento: Urasuunnittelusta tukea elämän suuriin valintoihin
Klo 16.00 - 16.30 Palkitaan Riihimäeltä Vuoden aikuisopiskelija ja -ohjaaja sekä koulutusmyönteisin työyhteisö

Palkitsemme vuoden ansioituneet
Innostu oppimaan -viikon päätapahtumassa palkitaan Riihimäen, Hausjärven ja Lopen talousalueelta Vuoden aikuisopiskelija, Vuoden ohjaaja sekä Vuoden koulutusmyönteisin työyhteisö. Joka toinen vuosi palkinnot jaetaan Hyvinkäälle sekä joka toinen Riihimäen, Hausjärven ja Lopen alueelle.

Tänä vuonna alueverkosto on valinnut palkittavaksi seuraavin perustein:

Vuoden aikuisopiskelija: Heikki Alkila, HAMK
HAMKin liikennealan opiskelija Heikki Alkila, joka opiskelee syksyllä
2011 alkaneessa aikuiskoulutusryhmässä. Heikki on suorittanut vuoden aikana 72 opintopistettä, kaikki erinomaisin arvosanoin. Heikki on osoittanut vahvaa ammatillista motivaatiota ja henkilönä luonut oppimis- ja koulutusmyönteistä ilmapiiriä niin ilta- kuin päiväryhmän opiskelijoiden keskuudessa.
Keväällä 2012 Heikki antoi haastattelun AMIS-lehteen. Artikkelissa Heikki kertoi myönteisellä tavalla omasta urapolustaan ja kokemuksistaan liikennealan opiskelijana ja näin osaltaan vaikutti HAMKin näkyvyyteen.

Vuoden ohjaaja: Harri Jokela, Riihimäen vankilan ammattikoulu
Vankilassa annettava ammatillinen koulutus on ehkä haasteellisin aikuiskoulutusmuoto. Koska koulutus sopeutetaan korkean turvallisuustason suljettuun vankilaan, vaatii se todella huolellista suunnittelua ja toteutukseen paneutumista.

Jotta koulutus saadaan aloitettua, pitää asiaan todella uskoa ja se vaatii sitkeää työskentelyä eikä ongelmiltakaan aina vältytä.

Lehtori Harri Jokela on tehnyt pitkään ja ansiokkaasti työtä Riihimäen vankilassa ja luonut puitteet onnistuneelle koulutusyhteistyölle, joka alkoi jo Riihimäen ammattioppilaitoksen kanssa ja jatkuu nyt Hyria koulutuksen kanssa. Yhteistyö on tiivistä ja koulutusta kehitetään koko ajan entistä monipuolisemmaksi ja laaja-alaisemmaksi.
 
Työ on erittäin tärkeää ja Harrin kaltaisia "tulisieluisia" uranuurtajia tarvitaan, jotta kaikilla olisi mahdollisuus saada laadukasta koulutusta elämäntilanteestaan riippumatta.

Vuoden koulutusmyönteisin työyhteisö: Suomen Kerta Oy, Havin kynttilätehdas
Suomen Kerta Oy Havin kynttilätehdas on koulutusmyönteisyydessään esimerkillinen yritys. Työyhteisössä toteutetaan jo toista suurta henkilöstön koulutuskokonaisuutta, lisäksi henkilöstöä on mukana pitkäkestoisessa oppisopimuskoulutuksessa. Havi on valinnut koulutuksen keinoksi kehittää omia työskentelymenetelmiään ja työkäytäntöjään sekä laajentaa osaamisen pohjaa yrityksessä jo olevan osaamisen jakamisella. Eli otetaan hiljaista tietoa esiin ja jaetaan sitä meneillään olevassa koulutuksessa. Työntekijät keskuudessaan etsivät keinoja oman työnsä kehittämiseen.

Tapahtumissa mukana:

Alueellinen yhteistyö Innostu oppimaan -teemaviikolla on toimijoiden kesken jo vuotuinen perinne. Tänä vuonna yhteistyötä tapahtumien eteen tekevät:

HAMK, Hyria, Laurea-ammattikorkeakoulu,
Helsingin Yliopisto, Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia, Hyvinkää
Hyvinkään ja Riihimäen aikuislukiot
Hausjärven kansalaisopisto, Hyvinkään Opisto, Lopen Opisto ja
Riihimäen kansalaisopisto
Pohjois-Uudenmaan ja Riihimäen TE-toimistot  
Riihimäen, Lopen ja Hausjärven kirjastot
Opin Ovi Osaamiseen -projekti

Lisätietoja

Paikallinen organisoija:
Hyria koulutus
Elina Oinaanoja
puh. 040 760 9765
elina.oinaanoja(at)hyria.fi

Koko viikon tapahtumat Riihimäen ja Hyvinkään alueella:
http://www.hyria.fi/hyria/ajankohtaista/innostu_oppimaan_-viikolla_tapahtuu!.6436.news

Valtakunnallisesta Innostu oppimaan -viikosta ja tapahtumista löytyy kattavasti lisätietoja osoitteesta www.innostuoppimaan.fi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.