Ajankohtaista

11.1.2011 11.06

Osaamispankki avuksi ympäristökasvatukseen!

Osaamispankki on juuri valmistunut ympäristökasvatuksen sähköinen tietopankki Uudellamaalla. Se löytyy internet-osoitteesta www.hyria.fi/osaamispankki.


Osaamispankista hyötyvät kaikki ympäristövastuullisuuden lisäämisestä ja ympäristökasvatuksesta tietoa tai palveluita tarvitsevat kansalaiset, yhdistykset, oppilaitokset, viranomaiset, päättäjät, yritykset jne.  Osaamispankki voi siis olla tietolähde esimerkiksi opettajalle, joka haluaa järjestää luontoretken oppilailleen.


Osaamispankki laajentaa näkökulman kaikkeen ympäristövastuullisuutta lisäävään toimintaan. Mukana on mm. viranomaisia ja yrityksiä Uudeltamaalta, jotka eivät koe itseään ympäristökasvattajiksi, mutta tekevät työtä ympäristövastuullisuuden lisäämiseksi.


Sivustosta on pyritty tekemään mahdollisimman hyvä ja kaikkia hyödyttävä työkalu osallistuvalla suunnittelulla ja avoimuudella. Tietoa löytyy esimerkiksi ympäristökasvatuksellisista kursseista ja ohjelmapaketeista ikäryhmittäin.


Resurssipankin takana on Osaamispankki –hanke 2009-2010, jota koordinoi Hyria koulutus ja keskeisistä Uudenmaan ympäristökasvatustoimijoista koottu hankeryhmä.


Hankkeen päärahoittaja oli Uudenmaan liitto. Ympäristöministeriö myönsi hankkeelle ympäristökasvatusavustusta. Muita rahoittajia ja samalla hankepartnereita olivat Espoon kaupungin Villa Elfvikin luontotalo, Helsingin kaupungin ympäristökeskus, Metsähallituksen Etelä-Suomen luontopalvelut, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus, Uudenmaan ELY-keskus ja Vantaan kaupungin ympäristökeskus.


Tiiviissä hankeyhteistyössä olivat myös Suomen Ympäristökasvatuksen Seura, Suomen Luonnonsuojeluliitto ja Suomen ympäristöopisto SYKLI.


Tervetuloa tutustumaan osaamispankin tarjontaan!Lisätietoja

Hyria koulutus / Osaamispankki -hanke

projektipäällikkö

Juulia Tuominen

Puh. 0400 884 973

juulia.tuominen(at)hyria.fi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.