Ajankohtaista

28.4.2014 13.57

Opetushallituksen vierailu Hyriassa

Opetushallituksen edustajia kävi Hyriassa vierailulla 22.-23.4.2014.


Kyseessä oli Opetushallituksen laadunhallintajärjestelmän kriteerien pilotointiin liittyvä arviointikäynti Hyriassa.  Pilotointiin liittyen Hyriassa järjestettiin 18.3. kuusi eri arviointitilaisuutta, joihin osallistui edustava joukko hyrialaisia eri henkilöstöryhmistä.  Opetushallitus teki nyt Hyriaan arviointikäynnin maaliskuussa tehtyjen itsearviointien tulosten todentamiseksi.

 

Opetushallituksen edustajat haastattelevat kutsuttuja noin tunnin mittaisissa tilaisuuksissa, jotka järjestettiin Kauppalankadun yksikössä 22.-23.4.2014. Haastateltaviksi oli kutsuttu opettajien, kouluttajien, opiskelijoiden, työelämän ym. edustajia. Arvioijina/haastattelijoina toimivat yksikön päällikkö, opetusneuvos Anu Räisänen (pääarvioija), suunnittelija Sauli Alaruikka, kuntayhtymäjohtaja/rehtori Raimo Alarova, oppisopimusjohtaja Annu Jokela-Ylipiha, koulutuspäällikkö Aila Korpi ja opetusneuvos Anne Liimatainen.


Opetushallituksen arviointikäynti sujui hyvässä hengessä. Kiitos kaikille arviointipäiviin osallistuneille!


Vierailun päätteeksi järjestetyssä arviointi- ja palautetilaisuudessa saatiin hyvää ja kehittävää palautetta toiminnastamme. Palautetilaisuuteen osallistui HYTTI –toimintajärjestelmäprojektin työryhmän edustajia eli laatu- ja kehitystyössä kiinteästi mukana olevia sekä toimitusjohtaja ja talous- ja hallintojohtaja ylimmän johdon edustajina. Opetushallitukselta saadaan palauteraportti vahvuuksista ja parantamiskohteista. Palauteraportin pohjalta kehittämisehdotuksia käsitellään kevään aikana HYTTI-työryhmässä ja johtoryhmässä.


Hyrian toimintajärjestelmän kuvaus (luonnos) hyväksyttiin HYTTI -työryhmän kokouksessa 14.4.2014 ja se löytyy myös kohdasta Laatutyö Hyriassa.


Virallisen mandaatin toimintajärjestelmä saa toimitusjohtajan hyväksymisestä ja johtoryhmän käsittelystä kevään aikana. Asiakirja viedään myös Hyrian hallituksen käsiteltäväksi.


Virallisten käsittelyjen jälkeen alkaa toimintajärjestelmän jalkautus – päätavoitteena siis ”Hyrian yhteinen tapa toimia”!


Hyriassa toimintajärjestelmään ja laadunhallintaan liittyviä asioita koordinoivat kehitysjohtaja Ari Orelma ja projektipäällikkö Juulia Juslin.


Lisätietoja

kehitysjohtaja Ari Orelma

puh. 0400 290 890

ari.orelma (at) hyria.fi


projektipäällikkö Juulia Juslin

puh. 0400 884 973

juulia.juslin (at) hyria.fiPalaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.