Ajankohtaista

27.4.2012 14.05

Onnea Ilmo, SM-kultaa Hyrialle Taitaja2012-kilpailuista!

Taitaja2012 kisat, jotka järjestettiin Jyväskylässä 24. - 26.4.2012, toivat menestystä Hyrian liiketalousosastolle. Opiskelija Ilmo Malkavaara saavutti kultaa asiakaspalvelun ja myynnin ammattitaidon suomenmestaruuskisojen finaalissa.

Sijoitus jää historiaan sillä tämä oli Hyrian historian ensimmäinen kultamitali Taitaja-kilpailussa. ”Kilpailu oli erittäin kova ja pärjääminen tässä lajissa kertoo sekä opiskelijoidemme että opetuksemme kovasta tasosta”, toteaa Hyrian johtava rehtori Jarno Tuimala.

Hyriaa edustamassa oli kolme opiskelijaa: eläintenhoitajaksi opiskeleva Niklas Klemola, laborantin ammattiin opiskelija Konsta Ketokoski ja merkonomiksi opiskeleva Ilmo Malkavaara. Näistä aloista maatalousala oli näytöslajina ensi kertaa mukana Taitaja-kilpailuissa. Laboratorio- ja liiketalousalalla on kokemusta aiemmistakin mittelöistä.

Kolmepäiväiset finaalit olivat tiukkojen tehtävien ja aikataulujen puolesta kova koitos.
Hyrian joukkueenjohtaja, opettaja Seija Siitonen raportoi kisatunnelmia näin: ”Viikko huipentui torstaina tulosten julkaisuun. Niklas Klemola ja Konsta Ketokoski valloittivat molemmat 5. sijat ja Ilmo Malkavaara teki uskomattoman nousun ja voitti koko potin. Saavutimme kultaa Hyrian merkonomi-opiskelija Ilmolle!”

Pääkohtia Ilmo Malkavaaran kilpailussa menestymisestä
Ensimmäisen kilpailupäivän Ilmo aloitti esittelemällä ostajille Pandan suklaapatukoita. Sen jälkeen hän siirtyi Prisma-tavarataloon tuotteiden esittelytehtäviin. Päivä oli pitkä ja haastava, josta Ilmo selvisi kuudentena jatkoon.

Toinen kilpailupäivä sujui todella vahvasti. Ilmo hyllytti tavaroita ja antoi myynnin näytön myymällä Pandan tuotteita 'kioskissaan'. Juttu luisti ja myynti sujui moitteettomasti. Päivän päätteeksi Ilmo lunasti itselleen 3. sijan. Kärkeen oli tässä vaiheessa vain reilu piste eroa.
Kolmantena päivänä Ilmon tehtävä oli markkinoida turvavaljaita yritykselle. Se sujui todella mallikkaasti ja Ilmo oli koko tehtävän paras.
”Koko viikko oli suurenmoinen kokemus ja jää taatusti mieliin meille kaikille mukana olleille. Jyväskylässä oli upeat puitteet kilpailulle ja toisistaan mittaa otti yli 450 opiskelijaa yli 40 alalta. Katsojia kolmen päivän aikana kävi n. 40 000”, toteaa opettaja Seija Siitonen.
IlmoMalkavaara opettajat Taitaja2012
Ilmo edustaa Hyriaa valmentajien kannustuksessa. Kuvassa vas. opettajat Outi Uusinäkki ja Teija Punkki sekä Ilmo Malkavaara.

Onnittelemme taitavia opiskeljoitamme!
Lämpimät onnittelut Sinulle Ilmo mahtavasta saavutuksesta, Hyria kiittää ja kannustaa!
Ilmo Malkavaaran mitalikahvit juodaan 7.5. Hyrian Kauppalankadun yksikössä.

Lisäksi hienosti Taitaja-kisoissa pärjänneille opiskelijoille Konsta Ketokoski (laborantti 5. sija) ja Niklas Klemola (eläintenhoitaja 5. sija) toivotamme paljon onnea hyvästä suorituksesta!

Taustaa Taitajasta
Taitaja on vuosittainen ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma, jossa ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevat, kilpailuvuonna korkeintaan 20 -vuotta täyttävät nuoret kilpailevat n. 40 eri alan Suomen mestaruuksista.

Taitaja2012-tapahtuman järjestelyistä vastasi Jyväskylän koulutuskuntayhtymä yhteistyössä Keski-Suomen elinkeinoelämän ja oppilaitosten kanssa. Taitajan taustaorganisaationa toimi Skills Finland ry. Vuoden 2013 Taitaja-tapahtuma järjestetään Joensuussa
Lisätietoja

Kuvia, tunnelmia ja tuloksia voi käydä katsomassa osoitteessa www.taitaja2012.fi

Kertaa uutinen semifinaalivaiheista, lue lisää >>

Lisätietoja

Hyria koulutus

Asiakaspalvelu ja myynti finaali/Ilmo Malkavaaran opettaja
opettaja, liiketalous
Teija Punkki
Puh.  050 415 3483

Yleisesti kilpailusta, joukkueenjohtaja
opettaja, hiusala
Seija Siitonen
Puh. 050 415 3419

sähköpostit: etunimi.sukunimi(at)hyria.fi

Liiketalouden opiskelija
Ilmo Malkavaara
puh. 044 555 0874, sähköpostiosoite malkavaara(at)hotmail.com


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.