Ajankohtaista

10.5.2011 16.04

Onnea Aarne, SM-hopeaa kotiin Taitaja2011-kilpailuista!

Taitaja2011 kisat, jotka järjestettiin 3.5.-5.5. Kuopiossa, toivat menestystä Hyrian sähköosastolle. Riihimäkeläinen Aarne Liutta saavutti hopeaa sähköasennuksen ammattitaidon suomenmestaruuskisojen finaalissa.


Tie finaalin Aarnella on käynyt alkukarsintojen ja semifinaalien kautta finaaliin. Alkukarsinnat käytiin omassa oppilaitoksessa, karsintojen voiton jälkeen hän sai edustusoikeuden jatkokilpailuihin. Semifinaaleissa oli 39 kilpailijaa ympäri suomea, tässä vaiheessa Aarnella olikin jännät paikat, sillä hän oli kahdeksas, eli viimeinen finaaliin selvinneistä.


Kuopion kolmepäiväiset finaalit olivat tiukkojen tehtävien ja aikataulujen puolesta kova koitos. Tänä vuonna tehtävänä oli sähköasennuksen puolella ensimmäisenä päivänä puhallinmoottorin ohjaukset ja kytkennät. Tehtävä lähti tyhjältä seinältä johon kilpailijat rakensivat ja kytkivät keskuksen, johdot ja käyttölaitteet. Ohjaukset vietiin ohjelmoitavan logiikan kautta, jossa korostui sähköasentajan automaatiotekniikan osaaminen.

Toisena päivänä oli perinteisempää sähköasennusta, jolloin tehtiin uuteen keskukseen valaistuksen ohjaukset ja kytkennät. Samaan päivään kuului myös yleiskaapelointia (atk, puhelin jne.) ja sen testausta.

Kolmas päivä olikin vain puolen päivän mittainen, jonka tehtävässä lisättiin vanhoihin asennuksiin pieniä muutoksia erilaisilla asennustavoilla.


”Kisan voittaja Juha-Pekka  Alho (Kuopiosta) ja kolmosena ollut Jaakko Manninen (Heinolasta) olivat olleet finaalissa jo viime vuonna Oulussa, joten kiilaaminen jo varmaan jaettujen mitalistien väliin olikin Aarnelta hieno saavutus ”, kertoo kannustusjoukoissa mukana ollut opettaja Petri Vuorela Hyrian sähköosastolta.


Lämpimät onnittelut Aarne saavutuksesta, Hyria kiittää ja kannustaa!


Kisa tosi jännässä vaiheessa. Aarne Liutta niukasti johtavasta kilpakumppanista jäljessä.
Taustaa Taitajasta

Taitaja on vuosittainen ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma, jossa ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevat, kilpailuvuonna korkeintaan 20 -vuotta täyttävät nuoret kilpailevat n. 40 eri alan Suomen mestaruuksista. Savon koulutuskuntayhtymä ja Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä järjestivät yhdessä alueen elinkeinoelämän kanssa Taitaja2011 kilpailun Kuopiossa. Taitajan taustaorganisaationa toimii Skills Finland ry. Taitaja-kilpailut järjestetään ensi vuonna Jyväskylässä. 

Lisätietoja


Hyria koulutus
opettaja, sähköala
Petri Vuorela
Puh. 040 330 5242
etunimi.sukunimi(at)hyria.fi

 

Taitaja2011-tapahtumasta osoitteessa http://www.taitaja2011.fi/


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.