Ajankohtaista

31.1.2013 14.37

Merkonomiopiskelijat esittelivät liikeideoitaan

Liiketalouden kolmannen vuoden opiskelijat esittelivät liikeideoitaan Hyrian Sakonkadun yksikössä keskiviikkona 30.1. iltapäivällä. Opiskelijoiden järjestämässä messutapahtumassa yleisö sai äänestää parhaimman liikeidean. Voittajaksi nousi Miku Vesannon naamiaisasuja suunnitteleva, myyvä ja vuokraava yritys, Namisut
”Riihimäellä ei ole vastaavaa yritystä. Se, että suunnittelemme asut asiakkaan niin halutessa täysin hänen toiveittensa mukaan, on vahvuutemme.”  

Hyrian Sakonkadun kolmannen vuoden liiketalouden opiskelijat aloittivat suunnitelmat oman yrityksen perustamisesta joulukuun alussa. Nyt järjestetty tapahtuma oli Hyrian historiassa ensimmäinen kokeilu messutyyppisestä tapahtumasta, jossa opiskelijat esittelivät yritysideoitaan.
Liikeideoina olivat mm. kuntosali, personal trainer- ja yrityskonsultointipalvelut, matkatoimisto, juustoviinibaari, yökerho, liikkuva grilli, kenkä-, vaate- ja lelukauppa sekä lumilautailu- ja jääkiekkovarusteidenverkkokaupat. Liikeideoissa oli hyvin otettu huomioon yritysten vastuullisuus sekä verkkokaupan lisääntyminen.

Tehtävä on ollut hyvin pitkä ja monipuolinen. Se kuuluu liiketalouden perustutkinnon 10 opintoviikon yrittäjyyskokonaisuuteen. Opiskelijat ovat hyödyntäneet työssään kaikkea oppimaansa tietoa ja taitoa kolmen vuoden ajalta, joten liiketoimintasuunnitelma on jokaisen merkonomiopiskelijan kolmen vuoden opintojen huipentuma. Opettajat ovat toimineet oppitunneilla ns. konsultteina opiskelijoille. ”Työssä oli vaikeinta mm. kustannusten arviointi ja muut luvut, joita oli vaikea saada mistään. Työssä sai käyttää paljon maalaisjärkeä” yritystoiminnan opettaja Juha-Matti Jussila kertoi.

Tapahtumaa oli järjestämässä myös koulun Kestävän kehityksen -ryhmä, johon kuuluu pääsääntöisesti koulun nuorimpia liiketaloudenopiskelijoita sekä muutama opettaja. ”Keke”-ryhmä vastasi tapahtuman käytännön järjestelyistä.

Lisätietoja

Hyria koulutus
liiketalouden opettaja
Satu Penttala
Puh. 040 330 4621
etunimi.sukunimi@hyria.fi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.