Ajankohtaista

24.4.2013 16.26

Liiketalouden opiskelijat ja opettajat kehittivät kansainvälisiä valmiuksiaan opintomatkalla

KEM -hanke (Key Competences to prepare our students for an entrepreneurial mindset) on Euroopan unionin Comenius -ohjelman tukema kansainvälinen hanke, joka on suunnattu Hyrian liiketalouden opiskelijoille ja opettajille.

Merkonomiopiskelijan matkakertomus

Kolme Hyrian liiketalouden merkonomiopiskelijaa ja kaksi opettajaa toteuttivat opintomatkan Puolaan 5.2.2013 – 9.2.2013. Kävimme paikallisessa yhteistyökoulussa, Skandinavian ja Puolan kauppakamarilla ja Eu:n rajavalvojia koordinoivassa organisaatiossa eli Frontexissa.

Lensimme Varsovaan josta matkustimme junalla Katowicen kaupunkiin jossa vierailimme yhteistyökoulussamme eli Gimnazjum nr.3 im. Kornela Makuzynkiego w Chorzowie:ssa. Opiskelijat Janne Vehkaoja, Olli Koivuniemi ja Thomas Hakala pitivät esitykset Katowicen koululla, kolmelle eri ryhmälle. Janne kertoi suomalaisesta koulutusjärjestelmästä, Olli Studecosta sekä koulumme harjoitusyrityksestä ja Thomas Suomesta. Lisäksi Janne piti tietokilpailun opiskelijoille. Parhaat palkittiin.

Kaikki olivat ystävällisiä ja esitykset menivät hyvin. Joukossa oli myös sotilas-koulutuksessa olevia nuoria, usein miehiä, jokunen nainen. Puolalaiset opis-kelijat kertoivat, että saavat keskeyttää palveluksen (joka voi olla yhden vuo-den), yleensä he hakevat vartijaksi.

Palattuamme Varsovaan kävimme Skandinavian ja Puolan kauppakamarilla joka edistää maiden välistä kauppaa ja auttaa yrityksiä toimimaan heille vieraassa maassa. Toimistossa on 4-5 työntekijää. Edustajia ja varaedustajia on 12. Kuulimme hyvän esityksen Puolan kulttuurista ja kaupallisista toimintatavoista siellä.

Lopuksi vierailimme Frontexi:ssa joka on Euroopan komission rahoittama organisaatio EU-alueen rajavartioiden toiminnan organisoimiseksi. Koko Frontex käsittää n. 300 työntekijää. Kuulimme kattavan esityksen rajavartioiden toiminnasta EU-alueella ja mm. salakuljetuksen torjumisesta. Frontexilla oli myös yksi Helsingin yliopiston opiskelija tekemässä heille mediaseurantaa.

Frontex Varsova yhteiskuva
Frontex:ssa kuulimme kattavan esityksen rajavartioiden toiminnasta EU-alueella.
Taustaa KEM -projektista

Hanke mahdollistaa opiskelijoiden ja opettajien kansainvälistymisen ja kansainvälisten valmiuksien sekä ammatillisen osaamisen kehittymisen. Hanke on osa yrittäjyyskasvatusta ja samalla se mahdollistaa liiketalouden harjoitusyrityksen kansainvälistämisen ja kehittämisen kansainvälisten kumppaneiden ja toimintojen avulla.

Projektin tavoitteet

Projektin tavoitteena on vahvistaa opiskelijoiden elinikäisen oppimisen avaintaitoja, jotka ovat tärkeä osa ammattitaitoa. Niillä tarkoitetaan valmiuksia, joita jatkuva oppiminen, tulevaisuuden ja uusien tilanteiden haltuunotto sekä työelämän muuttuvat olosuhteet edellyttävät. Niiden avulla opiskelijat/tutkinnon suorittajat pystyvät seuraamaan yhteiskunnassa ja työelämässä tapahtuvia muutoksia ja toimimaan muuttuvissa oloissa.

Lue lisää hankkeesta kotisivuiltamme: http://www.hyria.fi/projektit/kansainvaliset_hankkeet/kem

Lisätietoja matkasta

Hyria koulutus
liiketalouden opettaja
Teija Punkki
Puh. 050 415 3483
etunimi.sukunimi@hyria.fi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.