Ajankohtaista

4.11.2011 8.24

Lähihoitajia valmistuu Hyriasta, työllisyynäkymät ovat hyvät

Hyrian Kauppalankadun yksiköstä valmistuu lähihoitajaryhmä torstaina 10.11.2011. Tällöin kahden vuoden intensiivisen opiskelun ja työelämässä annettujen ja arvioitujen tutkintotilaisuuksien päätteeksi kaksikymmentäkaksi (22) uutta lähihoitajaa saa tutkintotodistuksensa.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja koostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta, jotka ovat kasvun tukeminen ja ohjaus, hoito ja huolenpito ja kuntoutumisen tukeminen. Osaamisala vaihtoehtoina ovat olleet Sairaanhoito ja huolenpito tai Lasten ja nuorten hoito ja kasvatus. Lähihoitajat ovat suorittaneet tutkinnon näyttötutkintona, jolloin he jokaisen teoriaopintokokonaisuuden jälkeen ovat olleet työssäoppimassa ja näyttäneet osaamisensa viisi työpäivää kestäneessä tutkintotilaisuudessa. Lähihoitajan tutkinnon valmistava koulutus on toteutettu päiväopiskeluna, jossa lähiopetuksen lisäksi on teoriaa tukevia tehtäviä. Valmistuvat opiskelijat ovat suorittaneet tutkinnon työvoimakoulutuksena.

Lähihoitajan työ on ihmisen sosiaalisen hyvinvoinnin tukemista, terveyden edistämistä ja sairauksien hoitamista. Lähihoitaja työskentelee erilaisissa sosiaali- ja terveysalan yksiköissä tai asiakkaan kotona. Hyvä lähihoito on työtä yhdessä asiakkaan, potilaan ja hänen läheistensä kanssa tai heidän puolestaan. Lähihoitajia tarvitaan uusimpien tutkimusten mukaan lähivuosina runsaasti.

Valmistuvia lähihoitajia ovat:
Sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala: Bezobrazova Antonina, Borgenström Soili, Eriksson Halima, Hillilä Anne, Korhonen Jaana, Laiho Hanna, Ouyang Fang, Suvanto Jenni ja Suvinen Taru.
Lasten ja nuorten hoito ja kasvatus: Ahrela Oona, Erkkonen Caterina, Inkinen Sari, Kangas Ida, Koivula Minna, Kunelius Piia, Partanen Leena, Ranta Pirjo, Reuna Päivi, Seppänen Sanna, Uotila Outi, Virtanen Sini ja Tynkkynen Wera.

Lisätietoja
Hyria koulutus
sosiaali- ja terveysalan kouluttajat
Anne Kallio puh. 050 5625 367
Leena Pyrhönen puh. 045 7731 1053
s-postit: etunimi.sukunimi(at)hyria.fi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.