Ajankohtaista

2.6.2015 9.26

Lähihoitajaksi opiskelevien kuntoutuksen osaamisalahaku on käynnissä: hae 10.8 mennessä

Osaamisalaopinnot voit aloittaa, kun olet suorittanut hyväksytysti sosiaali- ja terveysalan pakolliset tutkinnon osat sekä ammattitaitoa täydentävät tutkinnon osat. Hakea voivat myös muut kuin Hyrian omat opiskelijat.

Kiinnostaisiko työskennellä kuntoutuksen ammattilaisena?

Kuntoutuksen osaamisalan suorittanut lähihoitaja osaa ohjata ja tukea voimavaralähtöisesti erilaisten ja eri-ikäisten kuntoutujien kuntoutumista sekä edistää kuntoutujan toimintakykyä, terveyttä ja hyvinvointia kuntouttavalla työotteella moniammatillisen työryhmän jäsenenä. Hän hyödyntää työskentelyssään kuntoutukseen liittyvää tietoperustaa. Lähihoitaja ohjaa kuntoutujaa päivittäisissä toiminnoissa ja hyödyntää erilaisia kommunikaatiomenetelmiä vuorovaikutuksessa ja viestinnässä.

Kuntoutuksen osaamisalan suorittanut lähihoitaja osaa ohjata kuntoutujalle terveyttä edistävää liikuntaa. Hän osaa soveltaa kuntoutusalan ammattihenkilöiden tekemiä toimintakyvyn mittauksia, tehdä toimintakyky- ja suorituskykytestejä lähihoitajan vastuualueella sekä ohjata kuntoutujaa tarpeellistenliikkumisvälineiden ja PT- apuvälineiden käytössä ja hankinnassa. Hän osaa hyödyntää kuntoutujan sosiaalista verkostoa ja käyttää verkostotyön menetelmiä sekä tukea kuntoutujaa osallistumaan kodin ulkopuoliseen toimintaan kuten esim. työ-, harrastus- ja vapaa-ajan toimintaan.

Mitä opinnot sisältävät?

Kuntoutuksen osaamisala sisältää mm. asiakkaan fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen toimintakyvyn arvioimista, tukemista ja edistämistä, anatomiaa, lääkehoitoa, vuorovaikutus- ja kommunikaatiotaitoja sekä liikuntaa. Hyriassa opiskelu on käytännönläheistä ja opintojen aikana työskennellään Hyvinvointiklinikka Hyrinässä tehden oikeita asiakastöitä

Mihin työhön sijoitut?

Tyypillisiä tämän osaamisalan suorittaneen lähihoitajan työpaikkoja ovat kuntoutujan kotiympäristö, kotihoidon ja välimuotoisen asumisen ympäristöt, toiminta- ja työkeskukset, työpajat, palvelukeskukset, kylpylät, terveyskeskusten vuodeosastot ja kuntoutumisyksiköt sekä erilaiset kuntoutumiseen liittyvät kolmannen sektorin työpaikat.

Miten haet?

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 10.8.2015 mennessä sähköpostitse osoitteella minna.tuomi(at)hyria.fi ja liitä mukaan opintosuoritusote. 


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.