Ajankohtaista

3.3.2015 9.01

Kv-vaihtomahdollisuuksia valmistuville tai vastavalmistuneille

Ready for Life: hakuaika käynnissä 1.-20.3.2015

Allianssin nuorisovaihdon Ready for Life -hankkeen kautta toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneet 18–35-vuotiaat voivat lähteä ulkomaille Erasmus+-tuettuun työharjoitteluun 8-12 viikoksi. Osallistujille myönnettävä tuki kattaa mm. maakohtaisen matka-apurahan, majoituksen, kielikurssin (ei Irlannissa), valmennuksen ja tukipalvelut. Seuraavat harjoittelujaksot alkavat kesäkuussa ja hakuaika jaksoille on käynnissä 1.-20.3.2015. Harjoittelujakson tulee alkaa vuoden sisällä valmistumisesta, joten nyt käynnissä olevassa haussa voivat hakea myös tulevana keväänä valmistuvat opiskelijat.

Hakeminen kesäkuussa alkaviin jaksoihin tapahtuu sähköisesti. Hakuaikana järjestetään myös Ready for Life -hakuklinikka ohjelmasta kiinnostuneille ja hakemustaan suunnitteleville. Hakuklinikka järjestetään keskiviikkona 4.3.2015 klo 17 alkaen Allianssi-talolla Helsingin Pasilassa ja se on avoin kaikille hankkeesta kiinnostuneille. Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1402684103369722

Alla lisätietoja hankkeesta. Lisätietoja myös nettisivuiltamme www.nuorisovaihto.fi/R4L sekä sähköpostitse tuire.liimatainen@alli.fi, vaihto@alli.fi ja puhelimitse 020 755 2605.

Mikä on Ready for life?

Allianssin nuorisovaihdon Ready for Life-hanke on tarkoitettu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille. Hanke saa rahoituksen Erasmus+-ohjelmasta, joka on Euroopan unionin vaihto- ja yhteistyöohjelma vuosille 2014-2020. Hankkeen avulla halutaan tukea toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneiden nuorten aikuisten pääsyä työelämään sekä tarjota heille mahdollisuuksia kansainväliseen liikkuvuuteen. Hanke tarjoaa kansainvälistymismahdollisuuden myös niille ammatillisesta koulutuksesta valmistuneille nuorille, joilla ei aikaisemmin esimerkiksi opintojen aikana ole ollut siihen mahdollisuutta aikataulullisista tai opintomenestykseen liittyvistä syistä johtuen. Hanke rohkaisee nuoria aikuisia lähtemään ulkomaille hankkimaan työkokemusta ja kielitaitoa!

Hankkeen kautta on ollut jo syksyn 2014 aikana ryhmä nuoria Italiassa työharjoittelussa ja tällä hetkellä kaksi nuorta suorittaa työharjoittelujaksoaan Berliinissä.

Ready for Life-hankkeen kautta yhteensä 50 nuorella aikuisella on mahdollisuus lähteä 8-12 viikon pituiselle ulkomaanjaksolle Ranskaan, Espanjaan, Saksaan, Irlantiin tai Italiaan. Kohdekaupunkeina hankkeessa ovat Montpellier, Sevilla, Berliini, Dublin ja Celano. Ulkomaanjakso  on yhdistelmä kielen ja kulttuurin oppimista sekä  työharjoittelua. Ulkomaanjakso alkaa 1-2 viikon kielikurssilla (paitsi Irlannissa) ja jatkuu loppuajan oman alan työharjoittelussa. Ohjelmaan sisältyy valmennus, kielikurssi, majoitus, maakohtainen matka-apuraha sekä henkilökohtainen tukipalvelu. Osallistujat maksavat itse ruokailunsa ja henkilökohtaiset kulunsa. Työharjoittelupaikat etsitään hakijoiden toiveiden sekä koulutuksen mukaan, kaikille harjoittelijoille pyritään löytämään harjoittelupaikka omalta alalta. Ranskassa harjoittelupaikkoja on tarjolla ainoastaan hotelli- ja ravintola-alalla. Työharjoittelu on palkaton, Ranskassa osallistujat saavat taskurahaa 50e/vk.

Yrittäjyydestä kiinnostuneiden nuorten on mahdollista tehdä joissain kohdemaissa työharjoittelu yrittäjyyspainotuksella, jolloin yksi päivä viikossa käytetään erilaisiin yrityksiin tutustumiseen tai oman yrityshankkeen suunnitteluun.

Hakijoiden tulee olla 18-35-vuotiaita ja vuoden sisällä toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta valmistuneita. Hakijan tulee olla valmistunut ammatillisesta tutkintoon johtaneesta koulutuksesta joko perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnolla. Ulkomaanjakson tulee alkaa vuoden sisällä valmistumisesta. Keväällä valmistuvat voivat hakea kesän jaksoille jo maaliskuussa. Opiskelu on voinut tapahtua joko oppilaitoksessa, näyttötutkintona tai oppisopimuksella. Ainoastaan Ranskassa hakijoilta vaaditaan kohdemaan kielen osaamista, muihin kohteisiin voi hakea pelkällä englannin kielen osaamisellakin.

Lisätietoja hankkeesta sekä hakuohjeet: www.nuorisovaihto.fi/R4L tai tuire.liimatainen@alli.fi / p. 020 755 2605

Tutustu myös aikaisempien Leonardo da Vinci-hankkeidemme kautta ulkomailla olleiden kokemuksiin osoitteessa http://primapaper.fi/allianssi/nuorisovaihto/iic2-osallistujien-kokemuksia/primapaper


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.