Ajankohtaista

12.4.2018 15.40

Kuva-artesaaniopiskelijoiden päättötyönäyttely ”Obscuritas” Hyvinkään pääkirjastolla

Hyriasta valmistuvat kuva-artesaaniopiskelijat Oona Pakkanen ja Karoliina Maukonen pitävät yhteisnäyttelyn Hyvinkään pääkirjastolla. Näyttelyssä on esillä surrealistisia teoksia. Pakkasen teokset ovat toteutettu akryylitusseilla ja hiusterällä, kun taas Maukonen on toteuttanut teoksensa digipiirtäen sekä öljyvärimaalaten.

Näyttelyn nimi ”Obscuritas” tarkoittaa latinaksi salaisuutta, pimeää ja tietämättömyyttä. Kyseiset aiheet ovat olleet yhteisenä inspiroivana teemana, mutta Pakkanen ja Maukonen ovat kumpikin toteuttaneet teoksensa valitsemastaan näkökulmasta. 

Pakkasen tussityöt ovat surrealistisia kuvauksia linnuista. Jokaisen teoksen pohjalla on joko mytologisia ja uskomuksellisia taustoja lintuihin liittyen tai lintulajien käyttäytymismalleja. Linnut ovat kiinnostaneet Pakkasta suuresti pienestä asti ja hän haluaa tutkailla töissään lintujen symbolistisia ominaisuuksia ja tuoda niihin mukaan unenomaista outoutta ja epätodellista tuntua. 

Maukonen valitsi tutkittavakseen pimeän aineen yhteisen teeman pohjalta. Pimeän aineen sanotaan olevan havaitsematonta ainetta, josta suurin osa maailmankaikkeuden massasta muodostuu. Töissään Maukonen on kuvannut pimeän aineen ja havaittavan maailmankaikkeuden massaenergian yhtaikaisesti, toteuttaen teoksensa abstraktion kautta.

Näyttely on kirjaston päänäyttelytilassa yläkerrassa 16. – 28.4. 2018, osoitteessa Torikatu 5, Hyvinkää. Pääkirjasto on avoinna ma-to klo 9-20, pe 9-18 ja la 10-15.

Näyttelyn avajaiset pidetään 16.4. klo 16:00 alkaen.


Lisätietoja    

Oona Pakkanen                  
puh. 044 0197129             

Karoliina Maukonen
karoliina.maukonen(at)gmail.com

                     


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.