Ajankohtaista

13.3.2014 13.15

Koulutusvähennys ja henkilöstön kehittäminen

Henkilöstön osaamiseen kannattaa kuluvana vuonna panostaa aiempaa enemmän. Vuoden alusta lähtien yritys saa tähän verotuksessa lisävähennyksen, kun laki taloudellisesti tuetusta ammatillisen osaamisen kehittämisestä ja siihen liittyvästä verovähennysoikeudesta astui voimaan.

Koulutusvähennys koskee kokopäiväisten ja vakituisten työntekijöiden lisäksi myös osa-aikaisia ja määräaikaisia työntekijöitä.

Jotta yritys voi saada koulutusvähennykseen, on laadittava koulutussuunnitelma. Tämä tarkoittaa, että henkilöstön koulutuksen on oltava suunnitelmallista ja sillä on pystyttävä vastaamaan yrityksen osaamistarpeiden muutoksiin ennakolta ja kehittämään henkilöstön osaamista. Koulutussuunnitelma on YT-lain mukaan tehtävä yli 20 henkilöä työllistävissä yrityksissä. Alle 20 henkilöä työllistävissä yrityksissä se on YT-lain mukaan vapaaehtoinen, joskin koulutussuunnitelma on laadittava verohyödyn saamiseksi.

Koulutussuunnitelma tehdään YT-lain mukaisesti yhteistoiminnassa henkilöstön kanssa. Koulutusvähennykseen oikeuttava koulutus voi olla esimerkiksi henkilöstön kouluttamista nykyisiin tehtäviin tai tehtäviin, joita nähdään olevan tulossa. Koulutuksen aihepiirin on liityttävä työnantajan toimintaan. Koulutusta voi tarjota työyhteisö itse tai ulkopuolinen koulutusyhtiö. Tavanomainen perehdytys ei kuitenkaan ole vähennykseen oikeuttavaa koulutusta.

Hyria järjestää maaliskuussa kaksi aiheeseen liittyvää asiakastilaisuutta:
Hyvinkään tilaisuus: torstaina 27.3.2014 klo 15.00-17.00, Torikatu 18, auditorio
Riihimäen tilaisuus: perjantaina 28.3.2014 klo 9.00-11, Sakonkatu 1, audiotorio
Ilmoittautumiset 21.3.2014 mennessä: anne.miettinen(at)hyria.fi

Lisätietoja aiheesta ja tilaisuuksista:

Anne Miettinen, myyntikoordinaattori, anne.miettinen(at)hyria.fi, puh. 050 596 7654
Elina Oinaanoja, asiakasvastaava, elina.oinaanoja(at)hyria.fi, puh. 040 760 9765
Kirsi Niskala, asiakasvastaava, kirsi.niskala(at)hyria.fi, puh. 0400 398 480


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.