Ajankohtaista

11.9.2018 13.11

Kouluttaudu metsäalan osaajaksi Hyriassa

Haluatko lisää tietoa, taitoa ja varmuutta päätöksentekosi  taustalle?
Puhutko metsää? Onko ammattisanasto tarpeeksi hyvin hallussa?
Kaipaatko käytännön osaamista ja nykyaikaisia työtekniikoita?

Hyrialla on pitkät perinteet metsäalan kouluttajana. Jaamme metsätalouteen, metsien hoitoon ja metsäpalveluiden tuottamiseen liittyvää osaamista sekä nykyisille että tuleville metsänomistajille.

Metsäalan tutkintojen lisäksi järjestämme erilaisia lyhytkursseja liittyen mm. moottorisahan ja raivaussahan käsittelyyn ja huoltoon sekä taimikon hoitoon.

Teemme myös opiskelijatyönä erikoiskaatotekniikkaa vaativia, puiden poistoon tai -hoitoon liittyviä asiakastöitä. 

Metsä työllistää ja me tarjoamme monia mahdollisuuksia alan opintoihin. Alla muutama esimerkki, tervetuloa Hyvinkäälle kouluttautumaan metsäalan osaajaksi!

Metsäalan perustutkinto, metsuri-metsäpalvelujen tuottaja

Metsäalan perustutkinto sopii sekä  metsäalalla työskenteleville että alalle aikoville. Koulutus on joustava tapa hankkia perustietoa ja osaamista metsätalouteen, metsänhoitoon sekä metsäpalveluiden tuottamiseen liittyvissä ammatillisissa asioissa. Tutkinnon suorittaminen edellyttää työssäoppimispaikan saamista ja hyvää terveyttä. Koulutukseen on jatkuva haku, eli voit aloittaa opinnot kun sinulle sopii. Koulutukseen sisältyy lähiopetusta noin 3 pv / kk. Tutustu koulutukseen ja hae opiskelemaan!

Metsätalousyrittäjän ammattitutkinto

Tutkinto antaa valmiudet ymmärtää  metsänhoidollisia ja puuntuotannollisia lähtökohtia, mahdollisuuksia sekä  rajoituksia. Metsätalouden ja puunkorjuun suunnittelutaidot kuuluvat keskeisesti tutkinnon sisältöön. Jos tavoitteenasi ei ole kokonaisen tutkinnon suorittaminen, voit valita kurssitarjottimelta myös vain ne osat, joita erityisesti tarvitset. Opinnot on mahdollista aloittaa juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Opinnot jakautuvat noin 1,5 - 2 vuoteen. Lähipäivät toteutetaan viikonloppuisin. Tutustu koulutukseen ja aloita opinnot!

Puuturva K1 ja K0

Haluatko laajentaa puunhoidon osaamistasi ja ottaa kiipeilytekniikat haltuun? Aiempaa  kokemusta puuhun kiipeämisestä köysien ja valjaiden avulla ei tarvita, mutta kurssi on fyysisesti vaativa, joten osallistujalla tulee olla hyvä yleiskunto. Opiskelu muodostuu lähipäivistä ja yhdestä testipäivästä. Koulutukseen otetaan kerralla 6 osallistujaa.

PUUTURVA K1: Puuston käsittelyssä avustaminen Koulutuksen jälkeen hahmotat avustavan henkilön työtehtävät ja omaat vaadittavat perustaidot. Koulutuksessa keskitytään oikeisiin ja tehokkaisiin työtekniikoihin  ja työturvallisuuteen.

PUUTURVA K0: Kiipeilytekniikka ja puusta pelastaminen Koulutus rehdyttää kiipeilyvälineisiin, peruskiipeilytekniikkaan sekä puusta pelastamiseen, työturvallisuuteen ja ergonomiaan.

Hyvinkää 3. - 7.6.2019 Lue lisää ja ilmoittaudu!

Moottorisahan käyttö ja huolto

Tarvitsetko moottorisahaa työssä tai vapaa-aikana? Koulutuksen jälkeen hallitset moottorisahan turvallisen ja ergonomisen käytön perusasiat sekä osaat huoltaa sahasi. 

Hyvinkää, 27. - 28.10.2018 tai 17. - 18.11.2018. Lue lisää ja ilmoittaudu kurssille!

Moottorisahan huolto

Käytätpä moottorisahaa työksesi tai harrastuksissa, se kaipaa huoltoa. Koulutuksen jälkeen pystyt itse huoltamaan sahasi. Tutustut mm. työvälineisiin ja varusteisiin. Lisäksi harjoittelet teroitusta ja huoltoa kouluttajan johdolla.  

Hyvinkää, 1. - 2.12.2018 tai 19. - 20.1.2019 Lisätietoa ja kurssille ilmoittautuminen tästä!

Raivaussahan käyttö ja huolto

Haluatko käyttää raivaussahaa tehokkaasti, ergonomisesti ja turvallisesti? Koulutuksen jälkeen hallitset raivaussahan päivittäishuollon, terän kunnostuksen perusteet ja sahan turvavarusteet sekä raivaussahan ergonomisen työtekniikan, työturvallisuuden ja työmaan suunnittelun perusteita.

Hyvinkää 12. - 13.4.2019 Tutustu koulutukseen ja ilmoittaudu!

Taimikonhoito

Opi taimikonhoidon tehokkaat, ergonomiset ja turvalliset työskentelytekniikat! Koulutuksen jälkeen hallitset taimikonhoidon perusteet. Osaat tehdä työsuunnitelman taimikonhoitokohteelle ja toteuttaa hoitotyöt suunnitelman mukaisesti. Kurssi muodostuu kahdesta lähipäivästä sekä etätehtävästä ja itsenäisistä työharjoituksista.

Hyvinkää, 18. - 19.5.2019 Lue lisää ja ilmoittaudu tästä!


Lisätietoja:

Lisätietoja koulutuksista saat kouluttajiltamme, joiden yhteystiedot löydät klikkaamalla kyseisen koulutuksen lisätietolinkkiä. 

Kaikissa koulutuksiin ja hakemiseen liittyvissä kysymyksissä apunasi on myös Hyrian hakutoimisto, hakutoimisto(at)hyria.fi, puh. 020 690 159


MetsäFB

Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.