Ajankohtaista

19.12.2011 9.01

Kone Oy:n ja Hyrian kuva-artesaanien yhteistyö kantaa hedelmää

Kone Industrial Oy:n toimitusjohtajan Pentti Puhakan aloitteesta käynnistettiin syksyllä 2010 yhteistyöhanke Koneen ja Hyrian kuva-artesaanikoulutuksen välillä. Koneen Hyvinkään tuotantolaitoksen yhteiset tilat tarvitsivat elävöittämistä ja Hyrian taideopiskelijat työssäoppimispaikkoja.

Yhteistyön aluksi Hyrialaisille esiteltiin perusteellisesti Koneen tuotantoa ja toimintakulttuuria. Opiskelijat saivat myös käyttöönsä yhtiön visuaaliset ohjeet ja muuta taustamateriaalia. Samalla alkoi hahmottua ensimmäinen konkreettinen toimeksianto: seinämaalauksien toteuttaminen tehtaan työntekijöiden ja vieraiden käyttämään porraskäytävään.

Kaksi reipasta 2. vuoden opiskelijaamme Tessa Kukkonen ja Johanna Lindroos tarttuivat haasteeseen. Tehtävä oli jo fyysiseltä kooltaankin suuri: seitsemän seinäpinnan maalaaminen. Asiakas antoi tekijöille vapaat kädet, kunhan tulevat maalaukset liittyisivät jollain tavalla Koneen toimintaan. Intensiivisen suunnittelu- ja luonnosteluvaiheen jälkeen Tessa ja Johanna pääsivät toteuttamaan työt tämän syksyn aikana. Varsinaiseen maalaustyöhön kului aikaa noin kuukausi ja pisimmät työpäivät venyivät kaksitoistatuntisiksi.

Kone-oy
Tessa Kukkonen (vas.) ja Johanna Lindroos maalaamansa teoksen edessä. Aamupostin Ari Peltonen kuvaa ja toimitusjohtaja Pentti Puhakka seuraa tilannetta.
Töiden lopullinen vastaanotto tapahtui 15.12.2011. Asiakkaalta saatu palaute oli erittäin positiivista. Koneella oltiin tyytyväisiä sekä prosessiin että ennen kaikkea komeaan lopputulokseen. Porraskäytävään on luotu ajatuksellisesti ja visuaalisesti etenevä, kerros kerrokselta aukeava teosten sarja. Töissä on otettu hienosti huomioon sekä asiakkaan toimiala että visuaalinen ohjeistus.  Reunaehdoista huolimatta – tai niiden ansiosta – on onnistuttu luomaan itsenäinen taiteellinen kokonaisuus.

Sekä Koneen että Hyrian yhteinen tavoite on, että projekti saa jatkoa viimeistään ensi syksynä.

Lisätietoja

osaamisaluejohtaja
Sami Silvennoinen
puh. 040 837 8442
sami.silvennoinen@hyria.fi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.