Ajankohtaista

28.11.2011

Klick! –opintomessuilla esitellään nuorille mahtava valikoima tulevaisuuteen

Hyvinkään-Riihimäen seudun lukiot ja Hyria koulutus järjestävät yhdessä perinteisen messutapahtuman seudun yhdeksänsien luokkien oppilaille. Tänä vuonna tapahtuma on 1.12. klo 9-15 Hyvinkään Villatehtaan Wanhalle Areenalla.

 

Avajaispuheessa ajankohtaiset näkökulmat


Tapahtuman avajaispuheen pitää Wäinö Kinanen, 30, Funk On ry:stä. Puheessaan Kinanen käsittelee mm. nuorille ajankohtaista elämänsuuntaan vaikuttavia valintatilannetta. ”Nuorilla on tärkeä vaihe elämässään. Nyt pitäisi olla mietinnässä jatko-opinnot ja laajasta tarjonnasta pitäisi löytää se oma juttu. Nykyään työmarkkinat tuntuvat olevan alati muutostilanteessa ja laaja-alaisuutta arvostetaan työelämässä. Ei siis haittaa, vaikka opiskelee ensin yhden ammatin ja tuleekin toisiin aatoksiin työelämässä. Voihan opintoja jatkaa edelleen tai hankkia aivan uuden ammatin.” Kinanen tiivistää ajatuksiaan.  Kinanen kertoo myös nuorille esimerkkinä omasta taustastaan kulttuurin tutkijana ja toimittajana sekä hiphop-artistina.

 

Kinanen edustaa nuorisokulttuurin asiantuntemusta aktiivisena ja akateemisena henkilönä. Hänellä on taustaa hiphop-artistina ja tv:n kulttuuriohjelmatoimittajana free-lance –pohjalta.


 

Tarjolla tietoa valintojen tueksi

Messuilla on esillä eri koulutus- ja ammattivaihtoehtoja joihin voi hakeutua yhteishaun kautta. Ohjelmalavalla nähdään mm. opiskelijoiden musiikkiesityksiä sekä elokuvatunnelmainen hius- ja muotinäytös. Lisäksi tapahtumassa on työnäytöksiä, kilpailuja sekä alueen kiertävä kamera. Messuilla pääasiana on seudun opiskelupaikkojen esittely sekä herätellä nuoria kevään yhteishakuun.

Messuilla esittäytyy Hyvinkään ja Riihimäen lukioiden lisäksi lähikuntien lukiot sekä kaikki Hyrian koulutusalat lukuisine opintovaihtoehtoineen. Mukaan on ilmoittautuneet myös puolustusvoimat, pelastuslaitos ja poliisiHyvinkään kaupungin nuorten tukitoimet, kuten työpajatoiminta on esillä messuilla.

 

Freestylefutista


Messuilla esiintyvät myös Talentista tuttu freestylefutiksen taiturikaksikko Pekko ”PeGe” Piirto ja Topias "Tube" Uusipere. Ohessa linkki esittelyvideoon ja nettisivulle: www.freestylefutis.net

http://www.youtube.com/watch?v=-zlWXaKWQJs

 


Klick! -opintomessut järjestetään torstaina 1.12.2011 Hyvinkäällä Wanhalla Villatehtaalla osoitteessa Kankurinkatu 4-6. Messut ovat avoinna klo 9-15. Samassa tapahtumassa illalla järjestetään myös 9-luokkalaisten vanhemmille vanhempainilta klo 17.30 – 19.00.

 

Messujärjestäjät
Hyvinkään  - Riihimäen seudun lukiot ja Hyria koulutus
Tekninen järjestäjä
Hämeen Messut Oy

 

Lisätietoja

 

Hyria koulutus
Klick! -opintomessut  projektipäällikkö
Tuula Nieminen

Puh. 050 564 4768


Hämeen Messut
Eija Vainio
Puh. 045 111 5775


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.