Ajankohtaista

21.10.2011 10.57

Kestävän kehityksen työkaluja ammatilliseen aikuiskoulutukseen

Ammatillisella aikuiskoulutuksella on keskeinen tehtävä työelämän muuttuvien osaamistarpeiden täyttämisessä sekä työelämän kehittämisessä. Yksi työelämän haasteista on kestävän kehityksen mukaisten toimintatapojen ja ratkaisumallien löytäminen. Tästä syystä kestävän kehityksen osaamista on kehitettävä eri ammattialoilla. Tähän tarvitaan malleja, työkaluja, materiaaleja ja kriteereitä, joiden avulla syvennetään eri ammattialojen kestävän kehityksen osaamispohjaa.

Tähän tarpeeseen vastataan Hyria koulutuksen koordinoimalla ja Opetushallituksen rahoittamalla kehittämishankkeella. Aikuiskoulutuksen kestävän kehityksen sisällöt, menetelmät ja kriteerit -hanke >> tuo rahoitusta kestävän kehityksen toimintojen kehittämiseen ammatillisessa tutkintotavoitteisessa lisäkoulutuksessa. Hankkeen lähtökohtana on koulutuksen laadun parantaminen. Hankkeessa kehitetään malli kestävän kehityksen sisällyttämisestä koulutuksen suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin. Hankkeen yhteydessä tuotetaan myös ammattialakohtaisia kestävän kehityksen sisältöjä ja rakennetaan kestävän kehityksen pedagoginen malli. Hankkeeseen osallistuvat oppilaitokset toimivat mallien ja materiaalien testaajina ja kehittäjinä yhdessä kestävän kehityksen asiantuntijatahojen kanssa.

Hanke toteutetaan verkostohankkeena, jota koordinoi Hyria koulutus. Muita hankepartnereita ovat Koulutuskeskus Tavastia, Savon ammatti- ja aikuisopisto, PSK-Aikuisopisto, OKKA- säätiö, Osuuskunta Eco-One ja Suomen ympäristöopisto SYKLI. Hanke jatkuu vuoden 2012 loppuun asti.

Kumppanikokous 24.10.2011 Riihimäellä kokoaa hankkeen edustajat yhteiseen suunnittelu- ja verkostoitumistapaamiseen aina kaukaisinta Oulun partneria myöden. Samalla saadaan hyvä aloituspotku ja luodaan yhteishenkeä hankkeen menestykselliseen toteuttamiseen.

Lisätietoja

Hyria koulutus
Kestävän kehityksen koordinaattori / Projektipäällikkö
Juulia Tuominen
Puh. 0400 884 973


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.