Ajankohtaista

15.9.2011 9.41

Kestävän kehityksen auditointi Hyrian luonnonvara-alan yksikössä

Hyria Hyvinkään Uudenmaankatu 249:ssä suoritettiin maanantaina 12.9.2011 oppilaitosten kestävän kehityksen sertifikaattiin tähtäävä auditointi. Auditoinnin teki OKKA säätiön virallinen auditoija Kaisa Karjalainen Juankoskelta. Loppuyhteenvedossa Kaisa kertoi esittävänsä sertifikaatin myöntämistä Hyrian luonnonvara-alan yksikölle.

Uudenmaankatu 249 on saanut ympäristösertifikaatin vuonna 2007. Ympäristötyötä on laajennettu kestävän kehityksen suuntaan vuodesta 2008 lähtien, jolloin yksikkö aloitti pilottioppilaitoksena keke-kriteerejä valmistelevassa hankkeessa. Varsinainen sertifikaatin päivitysurakka käynnistyi noin vuosi sitten opetuksen arvioinnin aloitustilaisuudella. Päivitysprosessi vei aikaa, mutta se onkin hyvä nähdä kehitysprosessina, jonka aikana koko yksikön kestävän kehityksen ajatusmaailma, teemat sekä toimintatavat ovat kypsyneet. Työ kestävän kehityksen tekemiseksi näkyväksi toki jatkuu, mutta nyt yksi tavoite on saavutettu. Sertifikaatin pitäminen voimassa velvoittaa arvioimaan vuosittain toimintaa ja kehittämään sitä edelleen.

Keke-auditointipäivään osallistui aloituskokouksessa koko toimipisteen henkilöstö. Sen jälkeen auditointi eteni haastatteluin, joihin osallistuivat yksikönvastaava, yksikön keke-vastaava, yksikön keke-ryhmän jäseniä, Hyrian keke-koordinaattori, Hyrian tilapäällikkö, maatalousalan opettajia ja opiskelijoita sekä luonto- ja ympäristöalan opettajia ja opiskelijoita.

Hyria Hyvinkään koulutila on saanut myös maidontuotannon laatustandardin. ISO9000:2000 standardin mukainen laatutodistus myönnettiin auditoinnin jälkeen 14.10.2010.

opettajat-haastateltavana-Päivi-Maunula.-Arttu-Niemelä,-Kaisa-Karjalainen,-Marjatta-Tuikkanen,-Arja-Andersson
opettajat haastateltavana: Päivi Maunula. Arttu Niemelä, Kaisa Karjalainen, Marjatta Tuikkanen, Arja Andersson
tutustuminen-navettaan;-Elsa-Laine,-Kaisa-Karjalaineen,-Marja-Aalto
tutustuminen navettaan; Elsa Laine, Kaisa Karjalaineen, Marja Aalto
ongelmajätekirjanpidon-tarkistus;-Arttu-Niemelä,-Kaisa-Karjalainen
ongelmajätekirjanpidon tarkistus; Arttu Niemelä, Kaisa Karjalainen

Lisätietoja
Hyria koulutus

kestävän kehityksen vastaava
Uudenmaankatu 249:n yksikkö
Tuovi Aalto
Puh. 050 415 3499

kestävän kehityksen koordinaattori
Juulia Tuominen
Puh. 0400 884 973

s.postit etunimi.sukunimi(at)hyria.fi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.