Ajankohtaista

5.5.2011 9.03

Kansainvälinen kokousviikko Hyriassa

LET´S TALK –hankkeen vieraita Itävallasta ja Saksasta

LET´S TALK –hankkeen aikana parannetaan ja kehitetään uusia kommunikaatiotaitoja sekä opettajille että opiskelijoille.  Lopputuotteena valmistuu peli, joka toimii opetus-/opiskeluvälineenä ammatillisen opintojen, kielten opiskelun ja ryhmäytymisen tukena. Hankkeen toimintoja ovat projektikokoukset hankkeen osallistujaoppilaitoksissa sekä opiskelija- ja opettajavaihdot. Tavoitteena on luoda uusia kontakteja ja mahdollistaa Hyrian opiskelijoille kansainvälisten työssäoppimisjaksojen suorittaminen myös tulevaisuudessa partnerimaissa.    

”Nyt on vuorossa kokousviikko Hyriassa. Saamme vieraaksi kaksi opettajaa ja kaksi opiskelijaa Itävallan Andorfista ja kolme opettajaa ja neljä opiskelijaa Saksan Mühldorfista. Opettajat työskentelevät aiheeseen liittyvän pelin kehittämisen merkeissä, opiskelijat taas osallistuvat opiskeluun meidän opiskelijoittemme joukossa,” kertoo Hyrian opettaja Ritva Peltola.

Ohjelmassa on myös tutustumiskäynti Iittalaan ja opiskelijat tutustuvat lisäksi jäätelötehtaaseen. Tiistaina ohjelmassa on Comenius bufé, jolloin valmistetaan itävaltalais-saksalais-suomalainen lounas. Opettajat tutustuvat myös Hyrian organisaatioon ja kansainväliseen toimintaan laajemmin.

Taustaa ja tapahtunutta

Mukana kaksivuotisessa projektissa Hyrian lisäksi ovat BSZ Mühldorf a. Inn Saksan Baijerista ja Lantwirtschaftliche Berufs- und Fachschule Itävallan Andorfista.

Ensimmäinen projektikokous oli marraskuussa Itävallassa. Matkalla olivat mukana Hyrian opiskeljoita ja opettajia. Opiskelijat osallistuivat paikallisen koulun opetukseen ja työskentelivät alansa työssäoppimispaikoissa. Tammikuussa Hyrian Sakonkadun yksikössä vierailivat opettajat sekä Itävallasta että Saksasta. Hyrian kieltenopettaja oli vaihtojaksolla Saksassa helmikuussa 2011.

Mitä on Comenius?

Comenius on osa EU:n Elinikäisen oppimisen ohjelmaa (Lifelong Learning Programme –LLP). Comenius-ohjelman avulla tuetaan eurooppalaisten koulujen yhteistyötä ja niiden välistä oppilas- ja henkilökuntavaihtoa
Ohjelman tavoitteena on auttaa nuoria ja opetushenkilöstöä ymmärtämään Euroopan kulttuurien ja kielten monimuotoisuutta sekä näiden arvoa. Ohjelma auttaa nuoria saavuttamaan henkilökohtaisen kehittymisen, työllistymisen ja aktiivisen kansalaisuuden edellyttämät perustiedot ja taidot.

Lisätietoja LET´S TALK –projektista

Hyria koulutus
opettaja Ritva Peltola
Puh. 040 330 5284
ritva.peltola(at)hyria.fi

koulutuspäällikkö Anna-Helena Holmström-Savolainen
Puh. 050 415 3678
anna-helena.holmstrom-savolainen(at)hyria.fi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.