Ajankohtaista

26.9.2012 9.59

Jo toinen kestävän kehityksen sertifikaatti Hyrialle

Matkailu-, ravitsemis- ja talousala juhlii saavutustaan

Hyrian Riihimäen Sakonkadun matkailu-, ravitsemis- ja talousala auditoitiin toukokuussa OKKA (Opetus-, kasvatus- ja koulutusalojen) -säätiön toimesta. Alalle on myönnetty OKKA-säätiön kestävän kehityksen sertifikaatti.  Auditoijana toimi Aino Airaksinen Forssan ammatti-instituutista.

”Toiminnasta ja ihmisistä henki matkailu-, ravitsemis- ja talousosaston toimintaan vahvasti juurtunut kestävän kehityksen toimintakulttuuri. Erityinen vahvuus oli juuri toiminnan taso: kestävän kehityksen asiat toteutuvat oikeasti käytännössä. Oli hienoa havaita myös johdon vahva panos ja sitoutuminen asiaan. Ylätasolta tulee tukea työn suunnittelulle, organisoinnille ja resursseille”, toteaa OKKA-säätiön Erkka Laininen auditoinnista.

Hyrian Sakonkadun yksikön matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutukselle myönnetty sertifikaatti on jo toinen Hyrian saama kestävän kehityksen sertifikaatti. Hyrian Hyvinkään luonnonvara- ja ympäristöalan yksikölle myönnettiin kestävän kehityksen sertifikaatti syksyllä 2011.

”Alan opetuksessa ja toiminnassa kestävän kehityksen käytännön asioita ovat mm. materiaalitehokkuus, joka huomioidaan reseptiikassa, materiaalitilauksissa jne. sekä energiatehokkuus ruoan valmistuksessa. Sertifikaatin voimassa pitäminen velvoittaa arvioimaan vuosittain toimintaa ja kehittämään sitä edelleen”, toteaa kestävää kehitystä koordinoiva projektipäällikkö Juulia Tuominen Hyriasta.

Hyrian kestävän kehityksen ohjelmaan kirjattuna tavoitteena on ulottaa sertifiointi koskemaan koko oppilaitosta vuoteen 2020 mennessä.

Seuraavia kestävän kehityksen sertifioitavia aloja ovat nuorten koulutuksessa auto- ja logistiikka-ala sekä liiketalous sekä tieto- ja viestintätekniikka. Lisäksi sertifiointiin tähtäävä työ on käynnistynyt sosiaali- ja terveysalalla. Luonnonvara-alan aikuisten koulutuksessa kestävän kehityksen sertifiointiin valmistaudutaan pilotoimalla Aikuis-keke –hankkeen työkaluja arboristin sekä erä- ja luonto-oppaan ammattitutkinnoissa.

Sertifikaatin luovutus

Hyrian Sakonkadun matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutukselle luovutetaan OKKA-säätiön myöntämä kestävän kehityksen sertifikaatti torstaina 4.10.

Lisätietoja


Hyria koulutus
matkailu-, ravitsemis- ja talousala, nuorten koulutus
koulutuspäällikkö
Anna-Helena Holmström-Savolainen
puh. 050 415 3678

kestävää kehitystä koordinoiva projektipäällikkö
Juulia Tuominen
puh. 0400 884 973
s.postit etunimi.sukunimi(at)hyria.fi

Opetus-, kasvatus- ja koulutusalojen säätiö - OKKA-säätiö

Oppilaitosten kestävän kehityksen sertifiointi
suunnittelupäällikkö
Erkka Laininen
puh. 050 3729 195
erkka.laininen(at)okka-saatio.com


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.