Ajankohtaista

15.3.2013 14.40

Jo kolmas kestävän kehityksen sertifikaatti Hyrialle

Sakonkadun liiketalouden ja tieto- ja viestintätekniikan ala juhlii saavutustaan


Hyrian Riihimäen Sakonkadun liiketalouden sekä tieto- ja viestintätekniikan ala auditoitiin joulukuussa OKKA (Opetus-, kasvatus- ja koulutusalojen) -säätiön toimesta. Alalle on myönnetty OKKA-säätiön kestävän kehityksen sertifikaatti. Auditoijana toimi Edina Rudner Envimerit Consultingista.


”Hyrian Liti-yksikkö on valmistautunut hyvin kestävän kehityksen sertifikaatin saamiseen. Oppilaitoksen väki ymmärtää kestävän kehityksen käsitettä ja omaa kestävän kehityksen työhön tarvittavat työkalut. Kestävä kehitys näkyy koulun arjessa. Tärkein asia, eli intoa näyttää löytyvän koko väen puolesta: niin johdolta (Hyria koulutus Oy) kuin yksikön

henkilökunnalta, opettajilta ja myös opiskelijoilta. Talon väki on sitoutunut tekemään työtä keke asioiden eteen. Arvot näkyvät toiminnassa ja tiloissa, ne myös tulevat ilmi keskustelujen kautta johdon, henkilöstön, opettajien ja opiskelijoiden kanssa, toteaa Edina Rudnerin auditointiraportissa.

 

Hyrian Sakonkadun yksikön liiketalouden sekä tieto- ja viestintätekniikan koulutukselle myönnetty sertifikaatti on jo kolmas Hyrian saama kestävän kehityksen sertifikaatti. Hyrian Hyvinkään luonnonvara- ja ympäristöalan yksikölle myönnettiin kestävän kehityksen sertifikaatti syksyllä 2011 ja Riihimäen matkailu-, ravitsemis- ja talousalalle syksyllä 2012. 

”Arjessa on ollut hienoa todeta, että Sakonkadun liiketalous- sekä tieto- ja viestintätekniikka-alan opiskelijat osallistuvat myös näkyvästi kestävän kehityksen asioihin. Opiskelijat toteuttavat esimerkiksi kyselyn tilojen viihtyisyydestä ja siisteydestä sekä vinkkejä kestävän kehityksen edistämiseksi”, toteaa kestävää kehitystä koordinoiva projektipäällikkö Juulia Tuominen Hyriasta.

 

Hyrian kestävän kehityksen ohjelmaan kirjattuna tavoitteena on ulottaa sertifiointi koskemaan koko oppilaitosta vuoteen 2020 mennessä. 

Seuraavia kestävän kehityksen sertifioitavia aloja ovat nuorten koulutuksessa Riihimäen auto- ja logistiikka-ala sekä Hyvinkään matkailu-, ravitsemis- ja talousala. Lisäksi sertifiointiin tähtäävä työ on käynnistynyt sosiaali- ja terveysalalla sekä koko Hyvinkään Kauppalankadun yksikössä. Luonnonvara-alan aikuisten koulutuksessa kestävän kehityksen sertifiointiin valmistaudutaan pilotoimalla Aikuis-keke –hankkeen työkaluja arboristin sekä erä- ja luonto-oppaan ammattitutkinnoissa.


Sertifikaatin luovutus

Hyrian Sakonkadun liiketalous- sekä tieto- ja viestintätekniikka-alan koulutukselle luovutetaan OKKA-säätiön myöntämä kestävän kehityksen sertifikaatti keskiviikkona 20.3. Sakonkadun auditoriossa klo 11.00.


Lisätietoja


Hyria koulutus
liiketalous, nuorten koulutus
opettaja
Mikko Helén
puh. 040 330 5375

kestävää kehitystä koordinoiva projektipäällikkö
Juulia Tuominen
puh. 0400 884 973
s.postit etunimi.sukunimi(at)hyria.fi

Opetus-, kasvatus- ja koulutusalojen säätiö - OKKA-säätiö
säätiönjohtaja

Tuulikki Similä-Lehtinen
Puh. 020 748 9521, GSM 040 765 2050
tuulikki.simila-lehtinen(at)okka-saatio.comPalaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.