Ajankohtaista

23.11.2010 9.03

JATKUMO –projektilla laatua koulutukseen

JATKUMO- joustavan ohjauksen ja koulutuksen toteutusmalli on ollut Opetushallituksen rahoittama tieto- ja viestintäteknologiaa hyödyntävä ja ammatillisen aikuiskoulutuksen laatua kehittävä hanke. Vuosina 2008-2010 toteutetussa yhteishankkeessa ovat olleet mukana Faktia Koulutus Oy, Koulutuskeskus Tavastia, Valkeakosken aikuiskoulutuskeskus ja Hyria koulutus Oy. Jokaisella osallistujalla on ollut oma osahanke ja vahva osaamisalue.

Hankkeen tavoitteena on ollut kehittää joustavia malleja ammatillisen lisäkoulutuksen toteutukseen sekä oppimisen ohjaukseen, opintojen suunnitteluun sekä henkilökohtaistamisen tueksi tieto- ja viestintätekniikkaa hyödyntäen. Hankkeessa on kehitetty myös opiskelijoiden työssäoppimisen ohjausta ja parannettu näyttötutkintojen suorittamisen edellytyksiä.  Tärkeänä tavoitteena on ollut lisätä koulutuksen työelämävastaavuutta, kuunnella työelämästä tulevia tarpeita ja tiivistää eri oppimisympäristöissä (oppilaitoksessa, työpaikoilla, verkossa) toimivien koulutuksen toteuttajien yhteistyötä.

Tieto- ja viestintätekniikalla lisää mahdollisuuksia

JATKUMO-hankkeen lähtökohtana on ollut, että aikuiskoulutuksen saavutettavuutta ja laatua voidaan parantaa ottamalla käyttöön joustavia oppimisympäristöjä ja lisäämällä aikuisten tieto- ja viestintäteknologista osaamista ja medialukutaitoa. Näillä keinoilla voidaan kohottaa koulutustasoa ja poistaa maantieteellisistä etäisyyksistä johtuvaa eriarvoisuutta.

Tieto- ja viestintäteknologisin ratkaisuin on myös mahdollista parantaa ohjauksen saatavuutta. Teknologia tarjoaa välineitä tehokkaampaan tiedonkulkuun eri oppimisympäristöissä toimivien ohjaajien, arvioijien, kouluttajien sekä opiskelijoiden kesken.

Hankkeen avulla on kehitetty koulutustarjontaa, oppimisympäristöjä sekä oppimiskäytäntöjä. Tavoitteena on ollut lisätä verkkopedagogiikan ja tieto- ja viestintätekniikan käyttöä kaikessa opetuksessa, ei vain monimuoto- tai verkkokoulutuksissa, sekä parantaa kouluttajien opetusteknologista ja verkkopedagogista osaamista.

Kokemukset jakoon seminaarissa

Ohjaus verkossa – jäätkö koukkuun? seminaari järjestetään keskiviikkona 24.11.2010 Hyvinkäällä Hyrian tiloissa (Torikatu 18). Tilaisuuden avaa rehtori Ari Orelma. Rahoittajan eli OPH:n edustajina ovat paikalla Tuula Sumkin ja Sanna Penttinen.

Seminaari toteutetaan kaksiosaisena. Klo 13-15 auditoriossa on paneelikeskustelu ja sen jälkeen viisi eri aiheista workshoppia, joissa voi perehtyä eri oppilaitosten aikaansaannoksiin sekä verkottua verkko-ohjauksesta kiinnostuneiden kesken. Tapahtuman paneelikeskustelu nauhoitetaan Connect prolla ja se on katsottavissa Hyrian kotisivuilta osoitteessa www.hyria.fi.

Ohessa seminaarin ohjelma.

Lisätietoja
Hyria koulutus
JATKUMO-hankkeen koordinaattori
Satu Törrönen
Puh. 040 760 9131
satu.torronen(at)hyria.fi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.