Ajankohtaista

13.3.2012 12.26

Järjestämme keräyksen, nyt voi vaikuttaa kierrättämällä!

Opiskelijoilta apuja kestävän kehityksen sertifiointiin

Uudenmaankatu 249:n luonto- ja ympäristöalan (LYPT) kestävän kehityksen-kurssilaiset auttavat kevään aikana AUTO-, MARA- ja LITI-aloja kestävän kehityksen-itsearvioinneissa (sertifiointiin liittyvä teemojen arviointi) ja saavat näin samalla todellisia case-harjoituksia omiin opintoihinsa. Kyseessä on ”Kestävän kehityksen toimintaohjelmien laatiminen” -kurssi (10ov), jonka toteuttamisesta vastaavat opettaja Arja Andersson ja kehittämissuunnittelija Juulia Tuominen. Kurssin huipennukseksi opiskelijat järjestävät 3.4. kestävän kehityksen teemapäivän U249:ssä ja osana sitä hyväntekeväisyyskeräyksen useissa yksiköissä.

Kestävän kehityksen hyväntekeväisyyskeräys on nyt käynnissä

Avustuskohteiksi on valittu Hope Yhdistys ja Karjalan Apu Ry.

Hope Yhdistys tukee suomalaisia vähävaraisia perheitä kuten yksinhuoltajia.
Hope Yhdistys ottaa mielellään vastaan
  • urheilutarvikkeita
  • nuorten vaatteita
  • 80–100 cm lastenvaatteita
Karjalan Apu Ry toimittaa avustuksia Venäjän Karjalaan esim. lastenkoteihin ja vanhainkoteihin.
Karjalan Apu Ry ottaa vastaan
  • lasten ja aikuisten kenkiä ja vaatteita
  • lakanoita
Keräysaika on 12.3. – 19.3.2012. Lahjoitukset henkilöstöltä ja opiskelijoilta kerätään Hyrian yksiköihin.

KEKE-serti hankkeesta työntövoimaa toimintaa

Hyrian koulutusalat, liiketalous- ja tietotekniikka-ala (nuoret), auto- ja logistiikkasala (nuoret) ja matkailu-, ravitsemis- ja talousala (nuoret), ovat mukana syksyllä 2011 käynnistyneessä KEKEserti –hankkeessa. Kestävän kehityksen toimintasuunnitelmien ja sertifiointien edistäminen ammatillisissa oppilaitoksissa –hankkeen  avulla viedään eteenpäin Hyrian  keke-työtä sekä kehitetään mukana olevien alojen opetusta ja toimintoja kohti kestävän kehityksen sertifiointia. Kaikilla aloilla on pidetty sertifioinnin aloituskokous ja kestävän kehityksen itsearviointi on käynnistynyt.

KEKEserti -hanketta koordinoi Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto (SAMIedu) ja Hyrian lisäksi siinä ovat mukana Koulutuskeskus Salpaus, Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä, OKKA-säätiö ja Osuuskunta Eco-One. Hanketta rahoittaa opetushallitus ja se jatkuu vuoden 2012 loppuun asti.

Lisätietoja

Hyväntekeväisyyskeräys ja opiskelijoiden 3.4. teemapäivä
opettaja, luonto- ja ympäristöala
Arja Andersson
puh. 050 415 3652

Hyrian kestävä kehitys
Kehittämissuunnittelija (kestävä kehitys)
Juulia Tuominen
puh. 0400 884 973

s.postit:etunimi.sukunimi(at)hyria.fi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.