Ajankohtaista

6.3.2013 13.03

Jännittävä päivä Karankadulla 13.2.2013

Puu- ja hiusalalla koettiin keskiviikkona 13.2.2012 jännittäviä hetkiä eteläkorealaisen kuvausryhmän (KBS, suurin julkinen tv-yhtiö) kuvatessa opiskelijoita ja opettajia suomalaisesta ammatillisesta koulutuksesta kertovaan tv-ohjelmaan.


Puualan kuvaus tapahtui opettaja ja kansainvälisyysvastaava Jarmo Tikan johdolla. Pääosaan kuitenkin pääsivät opiskelijat, erityisesti Pauli Matinheikki (PUUA12H) ja Adam Happonen (PUUA10H), joita haastateltiin yksilöllisesti. Kaksoistutkintoa suorittava Pauli Matinheikki kertoi kaksoistutkinnon suorittamisen merkityksestä ja hyödyistä sekä omista tulevaisuuden suunnitelmistaan opintojen jälkeen. Lisäksi hän esitteli päättötyönään valmistamaansa upeaa kitaraa ja sen työvaiheita. Paulin haastattelu tehtiin suomeksi, mutta hän keskusteli kuvausryhmän jäsenten kanssa sujuvasti englanniksi.


Adam Happonen vastaili toimittajan kysymyksiin erinomaisella englannin kielellään. Hän kertoi arvostavansa Hyrian oppimisympäristöä ja laitteita ja erityisesti niiden turvallisuutta verratessaan omaan vahvaan kansainväliseen kokemukseensa. Hän myös kehui olevansa tyytyväinen koulutukseen ja opettajiinsa.


Adam teki suuren vaikutuksen kuvausryhmään tervehtiessään vieraita heidän omalla kielellään. Tämän lisäksi hän pystyi keskustelemaan esim. eteläkorealaisten ruokakulttuurista. Adamilla on eteläkorealaisia ystäviä ja näin heidän kulttuurinsa ja kielensä ovat hänelle tuttuja.


Myös muut opiskelijat ottivat osaa kuvauksien toteuttamiseen työskentelemällä ja seuraamalla opettajan ohjeistuksia eri tilanteissa.


KBS--kuvauspäivä-006
KBS--kuvauspäivä-012
KBS--kuvauspäivä-026
KBS--kuvauspäivä-031
KBS--kuvauspäivä-032
KBS--kuvauspäivä-033
KBS--kuvauspäivä-019
KBS--kuvauspäivä-028
video


Vesitornissa hiusalan opiskelijat palvelivat asiakkaita ja tekivät näyttöjään tai harjoitustöitään opettaja Sari Hautasaaren johdolla. Kuvaaja tallensi kameraansa pitkiä pätkiä sekä asiakas- että harjoitustyöskentelyä. Erikseen haastateltavaksi pääsivät valmistuva kaksoistutkinto-opiskelija Laura Sorsa (HIUS10H), ensimmäisen vuoden opiskelija Marianne Väänänen (HIUS12H) sekä opettaja.


Toimittaja oli kiinnostunut Lauran kaksoistutkinnosta ja hän kertoikin miten kaksoistutkinnon suorittaminen hänen osaltaan on edennyt. Lisäksi toimittajia kiinnosti kovasti miten hän käytännössä saa todistukset kahdesta koulusta. Laura myös kertoi työskentelevänsä jo alalla ja jatkavansa työskentelyään lukion loppuun suorittamisen ohella.


KBS--kuvauspäivä-040
KBS--kuvauspäivä-042
KBS--kuvauspäivä-044
KBS--kuvauspäivä-053
KBS--kuvauspäivä-054
KBS--kuvauspäivä-058
KBS--kuvauspäivä-061Mariannelta toimittajat kyselivät hiusalalle hakeutumisen syitä ja hänen viihtymistään opintojen parissa. Opettajalta kyseltiin mm. tärkeimpiä ominaisuuksia tai taitoja, joita hiusalan ammattilaisilta vaaditaan. Sarin mielestä asiakaspalveluhenkisyys ja erilaisten työskentelymenetelmien ja tekniikoiden hallinta ovat tärkeimpiä.


Kuvausten lopuksi toimittaja halusi vielä haastatella kahta asiakasta, joista toinen oli asiakkaana ensimmäistä kertaa ja toinen on kanta-asiakas vuosien ajalta. Kanta-asiakkaamme kertoi olevansa niin tyytyväinen ja kehui vuolaasti opiskelijoita ja opettajia. Voiko parempaa lopputulosta päivälle toivoakaan?


Lämmin kiitos Hyrian opiskelijoille ja opettajille sekä hiusalan asiakkaille upeasta mahdollisuudesta osaamisemme ja tilojemme esittelyyn kansainvälisesti.


Lisätietoja

Tanja Korteharju

kansainvälisten asioiden suunnittelija

puh. 050 574 8544
tanja.korteharju(at)hyria.fi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.