Ajankohtaista

3.10.2011 9.07

Innostu oppimaan!

ELINIKÄISEN OPPIMISEN JA OHJAUKSEN VIIKKO 2011

Vuonna 2011 Elinikäisen oppimisen ja ohjauksen -kampanjaa vietetään viikolla 40. Kampanja perustuu aiempien vuosien aikuisopiskelijan viikon hyviin kokemuksiin. Viikon tehtävänä on tiedottaa, motivoida, innostaa, aktivoida ja haastaa yhteistyöhön.


Jokainen kampanja on teemaltaan ja toteutukseltaan oma kokonaisuutensa. Punaisena lankana kuitenkin kulkee ajatus kyvystä oppia kaikissa elämän vaiheissa, oppimisen hyödyistä työelämässä ja opiskelun ilosta rikkaana harrastuksena. Kampanjaan voi tutustua lisää nettisivujen kautta www.innostuoppimaan.fi/2011/


Mielenkiintoisia tapahtumia järjestetään ympäri Suomea. Hyvinkään-Riihimäen seudun alueelliset tapahtumat käynnistyvät aamutuimaan maanantaina juna-asemilla.


Ohessa yhteistapahtumien aikataulua. Tervetuloa mukaan!


Tapahtumia Hyvinkään-Riihimäen alueella teemaviikolla 3.-9.10.2011


YLLÄTYS AAMUVIRKUILLE

ma 3.10. klo 6.30-8.00 Riihimäen ja Hyvinkään rautatieasemilla

Mm. työ- ja elinkeinotoimiston sekä paikallisten oppilaitosten väki jalkautuu juna-asemille jakamaan teemaviikon tapahtumiin ohjaavia flyereita, joissa on mukana pikapuuropussi lahjana.


INNOSTU OPPIMAAN ALUEEN KIRJASTOISSA

ke 5.10.

• Riihimäki klo 14–18 • Hausjärvi klo 16-18 • Loppi klo 14-16

Tapahtuman aiheina: Tule kysymään aikuiskoulutuksesta. Koulutusmahdollisuuksia on – mistä löytyvät? Työvoimakoulutus vai omaehtoinen ja mitä muuta?


OHJAAMON AVAJAISET
to 6.10. klo 12 – 14
Hyria koulutus, Hyvinkää, Torikatu 18, A-rakennus, ravintola Onnenhattu


Tilaisuudessa esitellään tieto- ohjaus- ja neuvontatoiminnan käynnistymistä Hyvinkäällä, Riihimäellä ja Nurmijärvellä. Ohjaamoissa tarjotaan opiskeluun ja työelämään liittyvää tieto-, ohjaus- ja neuvontapalvelua aikuisille, maahanmuuttajille sekä yrittäjille.


HUOM.
Ilmoittaudu 30.9. mennessä: ohjaamo@hyria.fi tai puhelimella 010 806 891 arkisin klo 9-15


PÄÄTAPAHTUMA HYVINKÄÄLLÄ TO 6.10. KLO 14–18

Innostu oppimaan -iltapäivä, Hyvinkään kaupungintalo, aulatila, Kankurinkatu 4-6

Puheenvuoroja, keskustelua, musiikkiesityksiä, koulutusten esittelyä

  • Palkitaan Hyvinkäältä Vuoden aikuisopiskelija Tuula Toivonen, ja Vuoden ohjaaja Kirsi-Marja Puhakka sekä Vuoden koulutusmyönteisin työyhteisö: Kuurojen palvelusäätiö, Palvelukeskus Åvik

Avoin yleisötilaisuus, ei ennakkoilmoittautumisia.


BUSSIKIERTUE NURMIJÄRVELLÄ

Löytöretki bussikiertue Nurmijärvellä 11.10. Järjestää Nurmijärven Yhteistyöllä eteenpäin-verkosto. Mukana kiertueella ovat alueen oppilaitokset (Humak, Hyria, Keuda, TTS), Te-toimisto, Nurmijärven kunta ja Työmylly. Liitteenä info + pysähdyspaikat. Tervetuloa tutustumaan!


HUOM! Lehdistön edustajilla on hyvä tilaisuus haastatella paikallisesti palkittuja.


Palkitaan vuoden ansioituneet!

Tapahtumaviikolla palkitaan päätapahtumassa 6.10. Hyvinkään talousalueelta Vuoden aikuisopiskelija, Vuoden ohjaaja sekä Vuoden koulutusmyönteisin työyhteisö. Joka toinen vuosi palkinnot jaetaan Riihimäen, Hausjärven ja Lopen alueelle sekä joka toinen Hyvinkäälle. Palkinnot jaetaan seuraavin perustein.


Vuoden aikuisopiskelija: Hyvinkään Opistossa opiskeleva Tuula Toivonen:

” Posliininmaalauksen harrastaja Tuula Toivonen on Hyvinkään Opiston, Pehmeästi siveltimellä - lauantain pitkälle edistyneitten ryhmässä. Hän on ollut posliininmaalauksessa jo kolmen opettajan ajan (tarkoittaa 30 vuoden aikaa). Opettaja Teija Kaivoluoto-Viitanen nostaa hänet erityisenä esiin, sillä Tuula on tomera, katsoo aina ryhmäläisten etua, on iloinen ja erinomainen ryhmähengen luoja!”


Vuoden ohjaaja: Hyvinkään Opiston draamakouluttaja Kirsi-Marja Puhakka:

”Draamakouluttaja Kirsi-Marja Puhakka on opettanut Hyvinkään Opistossa pitkään. Hän on taitava ohjaaja, joka pitää langat käsissään, vaikka tunnelma ryhmissä onkin vapautuneen rento. Jokainen uskaltaa pistää itsensä likoon; improvisoinnissakin. Hän on vienyt sinnikkäästi Hyvinkään Opiston teatteri Lokkia eteenpäin taidoissa haasteellisienkin näytelmien parissa. Lokissa on jokaisella oma tehtävänsä ja jokainen on silminnähtävästi innostunut! Kirsi-Marjalle koko ryhmä on yhtä tärkeä, jokaisen osuus, puolueettomasti.”


Vuoden koulutusmyönteisin työyhteisö: Kuurojen palvelusäätiö, Palvelukeskus Åvik, Hyvinkää:

”Palvelukeskus Åvik on tarjonnut suunnitelmallisesti monialaista koulutusta henkilöstölleen ja reagoinut työyhteisön muutosten vaatimiin kehitystarpeisiin herkästi. Positiivinen ja koulutusmyönteinen ilmapiiri on välittynyt palvelukeskuksen johtamisessa ja henkilöstön aktiivisessa asenteessa oman osaamisen ja työyhteisön toiminnan yhteistoiminnallista kehittämistä kohtaan. Vuorovaikutus ja yhteistyö Hyria koulutuksen kanssa on toiminut joustavasti ja sitoutuneesti koko 1,5 v. yhteishankintakoulutuksen ajan.”


Yhteistyössä alueella ja aikuisopiskelua tarjoavat

Alueellinen yhteistyö Elinikäisen oppimisen ja ohjauksen teemaviikolla (ent. Aikuisopiskelijan viikolla) on toimijoiden kesken jo vuotuinen perinne. Tänä vuonna yhteistyötä tapahtumien eteen tekevät:


Lisätietoja

Paikallinen organisoija:

Hyria koulutus
vararehtori, aikuiset

Kirsti-Liisa Virta

puh. 0400 156 140

kirsti-liisa.virta(at)hyria.fi


Innostu oppimaanPalaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.