Ajankohtaista

1.10.2010 11.43

Hyvinvointivirtaa -teemapäivä, Hyriassa tapahtuu 4.10.

Hyvinvointivirtaa –teemapäivä haastaa tuhannet nuoret valtakunnassa, Hyriassa tapahtuu maanantaina 4.10.


Ensimmäinen valtakunnallinen Hyvinvointivirtaa ammatilliseen koulutukseen –teemapäivä toteutuu 4.10.2010. Teemapäiviä järjestetään ympäri Suomen Porvoosta Inariin ja Turusta Lappeenrantaan. Yhteisellä teemapäivällä halutaan tuoda esille toimet, joita ammatillisessa koulutuksessa on tehty ja tehdään opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseksi.


Päivän aikana nostetaan esille terveyden, turvallisuuden ja viihtyvyyden teemoja nuoria kiinnostavalla ja toiminnallisella tavalla. Yhteinen tekeminen kokoaa opiskelijat yhteen heti opintojen alussa, auttaa ryhmäytymisessä sekä tutustuttaa opiskelijat niin toisiinsa kuin henkilöstöönkin. Teemapäivien käytännön järjestelyistä vastaavat ammatilliset oppilaitokset, ja ketjua koordinoi Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry.

Maanantaina 4.10. Ville Virtanen luennoi Hyriassa aiheesta ja kertoo teemapäivään liittyvästä kilpailusta. Saku ry tiedottaa Hyvinkäällä Karankadulla ja Riihimäellä Sakonkadulla kilpailusta, joka on savuttomuutta edistävä kilpailu.


Tumppaavat ideat -kilpailu 

Hyvinvointivirtaa ammatilliseen koulutukseen –teemapäivän yhteydessä järjestetään kilpailu, jossa tavoitteena on yksin tai yhdessä keksiä tekemistä ja ideoita tupakoinnin tilalle. Tupakan tumppaavan idean voi jättää joko teemapäivän aikana vastauslaatikkoon tai vastata netin kautta osoitteessa www.alpo.fi 29.10. mennessä.


SAKU ry palkitsee parhaat ideat yhdellä kahden sadan euron ja kahdella 100 euron stipendillä. Voittajat julkaistaan 15.11.2010 ALPO.fi-portaalissa.


Ohessa lehdistötiedote Saku ry:n Hyvinvointivirtaa ammatilliseen koulutukseen -teemapäivästä.Lisätietoja tapahtumasta ja Saku ry:n aluetoiminnasta


Hyria koulutus

opettaja

Päivi Törmä

Puh. 040 330 5266

etunimi.sukunimi(at)hyria.fi


Virallisesti savuton Hyria 

Hyria koulutus on savuton perjantaista 1.10.2010 alkaen. Tupakoinnin kieltäminen koskee koko henkilö- ja opiskelijakuntaa Hyrian kiinteistöissä ja piha-alueilla. Näiltä alueilta poistetaan kaikki tupakointiin varatut katokset, tuhkakupit ja muut vastaavat laitteet. Mm. oviin kiinnitetään Savuton alue -kieltotarrat. Opiskelijakunta otetaan mukaan suunnittelemaan vaihtoehtoista toimintaa tupakoinnin sijaan. Hyria tukee näiden vaihtoehtoisten toimintojen toteuttamista.

Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.