Ajankohtaista

5.10.2017 14.05

Hyvinkään sairaalaan tarvitaan lisää laitoshuoltajia, HUS kouluttaa yhdessä Hyrian kanssa

Näyttökuva 2017-10-02 kello 9.55.13

HUS-Tukipalveluihin, laitoshuoltoon tarvitaan lisää puhdistuspalvelualan ammattilaisia. Hyvinkään sairaala kouluttaa omaan tarpeeseensa laitoshuoltajia (kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinto, toimitilahuoltaja) yhdessä Hyrian kanssa. Koulutus alkaa tammikuussa 2018 tehtävällä alkukartoituksella ja päättyy toukokuussa 2019. Koulutus sisältää lähiopetusta, oppimistehtäviä ja työssäoppimista Hyvinkään sairaalassa. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneilla on mahdollisuus työllistyä sairaalaan puhdistuspalvelualan työtehtäviin. HUSissa laitoshuoltajan työhön kuuluu mm. puhtaanapito, ruoka- ja vuodehuolto sekä huoltohuonetehtäviä.

Laitoshuoltaja on merkittävä osa sairaalan hoitoketjua, ilman heitä toiminta pysähtyisi. Hygienian on sairaalassa oltava huipputasoa ja laitoshuoltajien tekemä elintärkeä työ torjuu infektioita. Vuodeosastoilla työtä rytmittää ruokahuolto, jota tehdään kolme kertaa päivässä ja muut tehtävät hoidetaan ruokailujen lomassa. Sairaalassa myös asiakas, eli potilas, on paikalla lähes kaikissa työtilanteissa. Tämä vaatii myös laitoshuoltajilta hyvää asiakaspalveluasennetta, ongelmanratkaisutaitoja sekä yhteistyökykyä.

 ”HUS-Tukipalveluissa Hyvinkään sairaalassa työskentelee lähes 90 laitoshuoltajaa,” kertoo palveluesimies Anne Kolehmainen. ”Työn sisältö on monipuolista: siivouksen lisäksi hoidamme ruoka- ja vuodehuoltoa. Myös jokaisella osastolla on omat erikoispiirteensä, esimerkiksi sisätautiosastolla tai päivystyksessä työtehtävät ovat erilaisia ja painottuvat erilailla.”

HUS tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia

Puhdistuspalveluala on nykyään melkoista high techiä. Työssä käytetään erilaisia tekniikoita, koneita ja laitteita sekä kemikaaleja, jotka on tunnettava. Ammatti on haasteellinen ja vaatii hyvän peruskoulutuksen sekä jatkuvaa osaamisen päivittämistä. ”Meillä HUS:issa tuetaan myös jatkokouluttautumista. Laitoshuoltaja voi suorittaa vaikkapa siivoustyönohjaajan tai siivousteknikon erikoisammattitutkinnon ja edetä esimiestehtäviin,” sanoo palveluesimies Satu Kuutti. ”Aloitin itse siivoustehtävissä 2002 ja tulin HUS:in palvelukseen 2012. Olen kouluttautunut työn ohessa siivousteknikoksi ja palveluohjaajaksi. Työskentelen osan viikosta Hyvinkäällä ja osan Kellokoskella. HUS on iso organisaatio, joka antaa mahdollisuuksia tosi vaihteleviin ja mielenkiintoisiin työtehtäviin. Halutessaan pääsee mukaan esimerkiksi työkiertoon, jossa työskennellään vuorotellen eri osastoilla. Koska toimimme koko Etelä-Suomen alueella, myös työskentely eri paikkakunnilla on mahdollista,” jatkaa Satu.  

Laitoshuoltajalta edellytetään ennen kaikkea oikeaa asennetta

HUSin laitoshuoltajaksi sopii henkilö, jota työskentely sairaalaympäristössä kiinnostaa. Laitoshuoltajan on oltava valmis myös vuorotyöhön, työtä tehdään myös iltaisin ja viikonloppuisin. Lisäksi tarvitaan oikeanlaista asennetta: halua tehdä työnsä hyvin ja palvella sekä sairaalan asiakkaita että omaa henkilökuntaa. Työ sopii myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito. ”Eritteitä ei saa pelätä, niitä saattaa välillä sairaalassa näkyä,” hymyilee Anne Kolehmainen. ”Meillä on HUS-Tukipalveluissa hyvä porukka ja tekemisen meininki. Työpäivät ovat vaihtelevia ja iso talo tarjoaa paljon mahdollisuuksia. Jos tunnet, että työ sairaalassa on sinun juttusi, hae koulutukseen ja tule meille töihin!” 

Koulutuksen infotilaisuudet 25.10. ja 27.11. klo 13

Hyvinkään sairaala, Sairaalakatu 2, kahvion aula.

Hae koulutukseen tästä linkistä

Lisätietoja:
Hyria koulutus, kouluttaja Minna Kantoniemi, minna.kantoniemi(at)hyria.fi, puh. 040 825 7722
Hyvinkään sairaala, palveluesimies Anne Kolehmainen, anne.kolehmainen(at)hus.fi, puh. 040 839 5526

Esite:
HUS_mainos (png) (1.2 MB)

HUS


Hyvinkään sairaalan palveluesimies Satu Kuutti (vas.) ja palveluesimies Anne Kolehmainen toivottavat uudet laitoshuoltajat tervetulleiksiPalaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.