Ajankohtaista

3.4.2014 12.17

Hyriasta viisi huipputaitajaa mukaan Taitaja2014-finaaliin

Taitaja2014 finalistit ja valmentajat

Taitaja2014 finaalit järjestetään Lahdessa 8.-10.4.2014. Hyriasta kilpailuun osallistuu viisi opiskelijaa.


Taitaja2014 – kilpailuiden semifinaaleja on käyty alkuvuodesta eri paikkakunnilla 44 ammattialalla. Kilpailu finaalipaikoista oli jälleen kovaa. Semifinaaleihin osallistuu vuosittain noin 2000 nuorta. Hyrian opiskelijat olivat mukana kuljetuslogiikan, asiakaspalvelun ja myynnin, vaatteenvalmistuksen, eläintenhoitajan, laboratorioalan, tietokoneen ja verkon, hiusmuotoilun, lähihoitajan, levyn ja hitsauksen, tarjoilijan, cateringkokin sekä yrittäjyyden lajeissa.


”Kussakin lajissa semifinaalivaiheessa oli 25-70 opiskelijaa tai paria kilpailemassa kahdeksasta finaalipaikasta. Saavutuksena finaalipaikka on jo siis upea suoritus”, kertoo Hyrian joukkueenjohtaja Seija Siitonen tyytyväisenä hyrialaisten tuloksiin.


Nimien ohessa linkkien takana finaalin kilpailutehtävät sekä arviointirakenteet kyseisiin aloihin.Lisäksi Hyrialla on yksi paikka turva-alan finaalissa, joka on tänä vuonna näytöslajina Lahdessa. Turvan edustajana on Sara Luukkonen.


Finalistien lisäksi Hyrian opiskelijat saavuttivat erinomaisia sijoja semifinaaleissa ja saivat valmentajiltaan hienoa palautetta semifinaalipäivästä.


Hyrialaiset matkustavat junalla kannustamaan kilpailijoita


Hyria päätti panostaa Taitaja-finalistien kannustamiseen ja järjesti keskiviikoksi 9.4.2014 junakuljetuksen Lahteen ja takaisin 750 hyrialaiselle. Hyrian Taitaja-juna lähtee Hyvinkäältä (raide 5) klo 9.30, Riihimäeltä klo 9.46 (raide 8). Lahteen juna saapuu klo 10.25  ja lähtee takaisin Lahdesta klo 15.35 (raide 3). Kannustusjoukkojen junaa kuljettaa Hyrian hallituksen jäsen Pentti Kala.


Lahdessa liikenne pysäytetään tulevien ammattilaisten Messukeskukseen saapumisen vuoksi.


Mikä Taitaja?


Nuorten ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma, joka järjestetään Lahdessa 8.-10.4.2014 Lahden Urheilu- ja messukeskuksessa ja sen vieressä sijaitsevissa Koulutuskeskus Salpauksen tiloissa. Tapahtumaan odotetaan 40 000 kävijää.


Taitaja-tapahtuman kilpailuissa taitojaan mittelee noin 400 opiskelijaa. Yleisö pääsee seuraamaan ammattiin opiskelevien nuorten SM-kilpailua, kahta näytöslajia ja yhtä ammattinäytöstä ja voi samalla tutustua laajasti eri ura- ja koulutusvaihtoehtoihin. Tapahtumassa yritykset kohtaavat nuorten kykyjen joukossa omia tulevaisuuden tekijöitänsä ja nuoret saavat tukea ammatinvalintaan. Tapahtuman teema on "Osaamisen iloa".


Lisätietoja

Hyrian osallistumisesta kilpailuun

Hyria koulutus

joukkueenjohtaja, opettaja, hiusala

Seija Siitonen, Puh. 050 415 3419


Taitaja2014 –kilpailusta

www.taitaja2014.fiPalaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.