Ajankohtaista

10.4.2015 13.56

Hyriasta huippuja mukana Taitaja2015 finaalissa!

Hyriasta kilpailuun pääsi semifinaalien kautta viisi varsinaista opiskelijaa sekä järjestäjän kutsumana yksi kilpailija. Lisäksi Hyrian sosiaali- ja terveysalan opettaja Tanja Peuranpää toimii Turun finaalissa kosmetologilajin tuomarina. Kilpailu finaalipaikoista oli jälleen kova, Taitaja-semifinaaleihin osallistui valtakunnallisesti noin 1800 nuorta.

Hyrian Taitaja2015 -joukkue tapasi infotilaisuuden ja lounaan merkeissä Riihimäellä 10.4. ”Toivottavasti ymmärrätte, miten upea suoritus jo finaaleihin pääsy on!” painotti joukkueenjohtaja Seija Siitonen. ”Tämä tarkoittaa, että vaikka enempää menestystä ei tulisikaan, olette lajissanne jo Suomen kahdeksan parhaan joukossa”. Joukkueenjohtaja Siitonen kertoi myös tyytyväisenä, että työnantajat ymmärtävät mistä Taitaja-finaaliin pääsyssä on kyse: "finalistit ovat haluttuja työmarkkinoilla ja työllistyvät erinomaisesti".

Taitaja15
Osa Hyrian Taitaja-joukkueesta

Hyria opiskelijoista finaaleihin tiensä raivasivat (suluissa semifinaaliin osallistuneiden määrä)

  • lähihoitajajoukkue: Riikka Ollila ja Silja Nurmi (74 paria)
  • hiusmuotoilu: Sara Neva (47)
  • eläintenhoitaja: Reea Lukka (32)
  • koneistaja: Jonatan Hietaranta (33).

Lisäksi Taitaja–kisojen järjestäjä, Skills Finland, kutsunut Turkuun Hyriasta valmistuneen Eemi Salorannan. Eemi edusti Hyriaa Joensuun Taitaja 2013 finaalissa koneistuksessa. Eemi kilpailee Turussa ulkomaisia World Skills kilpailuun valmentautuvia kilpailijoita vastaan. Samalla hän näyttää osaamistaan Göteborgissa 2016 järjestettäviä EuroSkills kilpailuja silmällä pitäen.

Mikä Taitaja?

Taitaja, Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma pidetään 5.–7.5.2015 Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa sekä HK Areenalla. Tapahtuma koostuu nuorten ammattitaidon SM-kilpailusta sekä Taitaja9- ja TaitajaPLUS -kilpailuista.  Kolmipäiväiseen tapahtumaan odotetaan yleisöä noin 50 000 henkeä.

Taitaja-kilpailun tavoitteena on tehdä tunnetuksi ammatillista koulutusta, edistää työelämän ja ammatillisen koulutuksen yhteistyötä, parantaa eri ammattien ja ammattitaidon tunnettuutta ja arvostusta, esitellä ammatinvalintamahdollisuuksia sekä kannustaa nuoria kehittämään itseään ammatillisesti. Yrityksille tapahtuma on erinomainen tilaisuus kohdata oman toimialansa huippuosaajat.

Lisätietoja:  Taitaja-joukkueen johtaja Seija Siitonen, puh. 050 415 3419, seija.siitonen(at)hyria.fi

www.taitaja2015.fiPalaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.