Ajankohtaista

13.5.2013 11.34

Hyriasta huippuja mukaan Taitaja2013 finaaliin!

Nuorten ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma, joka järjestetään Joensuussa 14. - 16.5.2013. Tapahtumaan odotetaan 35 000 kävijää.

Taitaja-tapahtuman kilpailuissa taitojaan mittelee 500 opiskelijaa. Yleisö pääsee seuraamaan ammattiin opiskelevien nuorten SM-kilpailua ja voi samalla tutustua laajasti eri ura- ja koulutusvaihtoehtoihin. Tapahtumassa yritykset kohtaavat nuorten kykyjen joukossa omia tulevaisuuden tekijöitänsä ja nuoret saavat tukea ammatinvalintaan. Tapahtuman teema on "Osaamisen iloa".

Semifinaaleista hyviä uutisia
Semifinaalien parhaat kilpailevat finaalissa Joensuussa toukokuun puolivälissä. Taitaja –kilpailun semifinaaleja on käyty läpi alkuvuodesta.

Hyrian opiskelijat olivat mukana: lähihoitajan, asiakaspalvelun ja myynnin, kuljetuslogistiikan, koneistuksen, levyn ja hitsauksen, eläintenhoidon, sähköasennuksen, tietokoneiden ja verkkojen, automaatioasennuksen, huonekalupuusepän, hiusmuotoilun, cateringkokin sekä tarjoilijan semifinaaleissa, jotka järjestettiin eri puolella Suomea.

Kilpailu finaalipaikoista oli jälleen kovaa. ”Suurin osa Hyriasta loppukilpailuun päässeistä aloista saavutti finaalipaikan ensimmäistä kertaa. Kussakin lajissa semifinaalivaiheessa oli 45-70 opiskelijaa tai paria kilpailemassa kahdeksasta finaalipaikasta. Saavutuksena finaalipaikka on jo siis upea suoritus”, kertoo Hyrian joukkueenjohtaja Seija Siitonen innoissaan.

Lisäksi Hyrian opiskelijoista muutama saavutti erinomaisia sijoja, vaikka ihan ne eivät Joensuun finaaliin riittäneetkään.

Hyriaa finaalissa edustaa kuusi opiskelijaa
Nimien ohessa linkkien takana finaalin kilpailutehtävät sekä arviointirakenteet kyseisiin aloihin.

Cateringkokki, Eerika Luokkanen ja Aleksi Luukka, valmentajana Aija Kingelin
http://www.taitaja2013.fi/index.php/503-cateringkokki

Koneistus, Eemi Saloranta, valmentajana Mikko Martikainen
http://www.taitaja2013.fi/index.php/603-koneistus

Kuljetuslogistiikka, Tino Krook ja Esa Vainola, valmentajana Jukka Jokinen
http://www.taitaja2013.fi/index.php/104-kuljetuslogistiikka

Tarjoilija, Tuuli Hakola, valmentajana Tiina Packalen-Huhtanen
http://www.taitaja2013.fi/index.php/504-tarjoilija

Toivotamme onnea kaikille taitaville opiskelijoille ja menestystä finaaliin!
Hyrian joukkue
Hyrian joukkue fiiliksissä – Nyt lähtee! Vasemmalta: Aleksi Luukka, Eerika Luokkanen, Tuuli Hakola, Eemi Saloranta, Esa Vainola ja Tino Krook.
Meidän jengi
Vielä taitaa jännittää kisoihin lähtö. Valmentajat ja joukkueenjohtaja sparraavat taitavia opiskelijoita, vasemmalta Aija Kingelin Jukka Jokinen, Mikko Martikainen ja Seija Siitonen. Tiina Packalen-Huhtanen puuttuu kuvasta.

Lisätietoja
Hyrian osallistumisesta kilpailuun
Hyria koulutus
joukkueenjohtaja
opettaja, hiusala
Seija Siitonen, Puh. 050 415 3419
seija.siitonen(at)hyria.fi

Taitaja kilpailusta:
www.taitaja2013.fi/


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.