Ajankohtaista

8.2.2018 12.49

Hyriassa työelämäyhteistyö on osa toimintaa

Aamupostissa julkaistiin 5.2.2018 kirjoitus, jossa kannettiin huolta siitä, kuinka työelämäyhteistyö jää opettajien varaan. Hyriassa opettajat tekevät merkittävää ja tärkeää yhteistyötä työelämäkumppaniemme kanssa, mutta sen lisäksi panostamme yritysyhteistyöhön myös monella muulla tavalla. Alla 8.2. Aamupostissa julkaistu Hyrian vastine. 

Hyrian työelämäpalveluissa työskentelee useita asiakasvastaavia, jotka työskentelevät yhdessä koulutusalojemme opettajien ja kouluttajien kanssa. He käyvät mm. yhdessä työpareina työnantajien luona, kartoittavat heidän koulutustarpeitaan ja suunnittelevat yhdessä tarpeisiin ratkaisut. Ratkaisu voi olla esimerkiksi opiskelijoidemme työpaikalla tapahtuvan koulutuksen (oppisopimus- tai koulutussopimus) toteutus, kortti- tai pätevyyskoulutus, opiskelijaprojekti, esimiehille suunnattu koulutus tai jokin muu henkilöstön osaamista lisäävä koulutus. Tämän kaltaisen työparityöskentelyn lisääminen Hyriassa onkin otettu yhdeksi tämän vuoden tärkeimmistä tavoitteista. 

Hyria käynnistää maaliskuussa jokaiselle koulutusalalleen Työelämän ammattilaisfoorumit, joiden tavoitteena on entisestään kehittää ja laajentaa alueemme työnantajien ja yrittäjien kanssa tehtävää yhteistyötä. Samalla kehitämme onnistuneita malleja työpaikalla tapahtuvaan koulutukseen ja työelämä pääsee osallistumaan Hyrian toiminnan kehittämiseen. Foorumeihin osallistuvat työelämän edustajien lisäksi myös alan opettajat ja kouluttajat, koulutuspäällikkö sekä Hyrian asiakasvastaava. Jokaiseen foorumiin nimetään myös opiskelijaedustajat.

Hyriassa toimii myös asiakkuusryhmä, johon kuuluu eri alojen opettajia ja kouluttajia sekä asiakasvastaavia. He osallistuivat koko viime vuoden kestäneeseen valmennusohjelmaan, jonka tavoitteena oli tukea ja kannustaa hyrialaisia aktiiviseen työelämäyhteistyöhön. Lanseerasimme myös tammikuussa uuden työelämäyhteistyötä monipuolistavan HyriaRekry-palvelun. Palvelun ideologiana on, että ”opiskelu ei pääty valmistumiseen, vaan työllistymiseen” ja tuemme opiskelijoitamme koko opintopolun ajan kohti tuota tavoitetta.  

Työelämäyhteistyö ei siis ole Hyriassa pelkästään vain opettajien vastuulla, se näkyy tekemisessämme monin eri tavoin ja on yksi strategiamme tärkeimmistä kärjistä.

Asiakaspäällikkö Elina Oinaanoja, Hyria koulutus
elina.oinaanoja(at)hyria.fi
040 760 9765


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.