Ajankohtaista

7.10.2016 14.00

Hyriassa tapahtuu energiansäästöviikolla

Valtakunnallista Energiansäästöviikkoa vietetään viikolla 41 eli 10.-16.10.2016. Koulut ja oppilaitokset osallistuvat tänä vuonna erityisen runsaslukuisesti. Myös Hyria on taas mukana!

Energiansäästöviikolla on hyvä pysähtyä pohtimaan, kuinka energiaa ja materiaaleja järkevästi käyttämällä on mahdollista vähentää hiilidioksidipäästöjä ja muita toiminnan ympäristövaikutuksia – ja säästää samalla rahaa!

Mitä minä voin tehdä energian säästämiseksi? Voisiko materiaaleja korvata vähemmän ympäristöä kuormittavilla vaihtoehdoilla?

Luonto- ja ympäristöneuvojaopiskelijat toteuttavat torstaina 13.10. klo 9-12 ympäristöneuvonnan tapahtumat Hyrian Hyvinkään yksiköissä opiskelijoille ja henkilökunnalle: Kauppalankatu 18, Karankatu 3-5 ja Uudenmaankatu 249. Tervetuloa vierailemaan tapahtumiin! Opettajia/kouluttajia kutsutaan myös opiskelijaryhmineen vierailemaan Energiansäästöviikon tapahtumiin. Tapahtumassa on kussakin yksikössä esittelyosiot ”Kierrätys” ja ”Ruokahävikki”, joissa molemmissa on asiaan perehtyneitä opiskelijoita opastamassa.

Ympäristöneuvonnan tapahtumien jäte- ja kierrätysosiossa on esillä kierrätysmateriaaleista valmistettuja esineitä ja käyttötavaroita. Kierrätysmateriaaleista askartelua pääsee itsekin kokeilemaan. Esillä on tietoa ja käytännön esimerkkejä siitä, miten mitäkin jätejakeita lajitellaan. Ruokahävikkiosio antaa tietoa jätteeksi päätyvästä ruoasta ja herättelee ajatuksia sen vähentämiseksi. Energiansäästö on mukana näkökulmana kaikissa osioissa.


Katso Hyrian omat vinkkivideot energiansäästöstä:

Valot: https://www.youtube.com/watch?v=Jwnljmb8TRU

Säädöt: https://www.youtube.com/watch?v=W9ZluhWSIxo

Katso myös http://www.energiansaastoviikko.fi

Lisätietoa:

Juulia Juslin, laatukoordinaattori / kestävän kehityksen koordinaattori
puh. 0400 884 973

juulia.juslin@hyria.fi

Johanna Hamara, kouluttaja, Luonto- ja ympäristöala
puh. 050 321 7763

johanna.hamara@hyria.fi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.