Ajankohtaista

28.5.2012 14.57

Hyriassa on muistettu menehtyneitä opiskelijoita

Suruliputus_Kauppalankatu 18
Suruliputus Hyrian Kauppalankatu 18 yksikössä.
Hyria koulutuksen kaikissa toimipisteissä hiljennyttiin maanantaina 28.5. klo 9 Hyvinkään ampumistapauksen vuoksi. Hyvinkäällä la 26.5. tapahtuneessa ampumisvälikohtauksessa menehtyneet kaksi nuorta olivat Hyriasta juuri valmistuvia opiskelijoita. Toinen opiskeli Kauppalankadulla lähihoitajaksi ja toinen Karankadulla sähköasentajaksi.

Uhrien muistamisen lisäksi tilaisuudessa kerrottiin kriisiavusta sekä opiskelijoille että henkilökunnalle.
SPR:n, Hyvinkään kaupungin ja Hyvinkään seurakunnan kanssa on järjestetty erityistä tukea sitä tarvitseville.

Tilaisuudessa haluttiin valaa uskoa huomiseen ja tarjota apua tapahtuneen käsittelyyn näillä ajatuksilla: kriisin sattuessa on olennaista, että on ihmisiä ympärillä. Toivottavaa on, ettei tarvitse olla yksin ensimmäisinä päivinä tai öinä.

Kriisitilaisuudessa läsnä olleille kerrottiin myös, että tapahtuman aiheuttamat tuntemukset saattavat jatkua useita viikkoja ja itselleen kannattaa antaa lupa siihen. Saattaa olla, että tässä alkuvaiheessa ei ole ollut voimakkaita tuntemuksia ja ne voivat joskus tulla myös viiveellä.

Nyt tehtävällä kriisityöllä pyritään varmistamaan, että tukea tarvitsevat saavat oman verkostonsa tuen. Samalla korostetaan, että on mahdollisuus ja myös oikeus iloita ja jatkaa elämää kipeistä asioista huolimatta.

Menehtyneiden opiskelijoiden ryhmät ryhmänohjaajineen kokoontuivat tilaisuuden jälkeen SPR:n kriisityöntekijöiden järjestämään tilaisuuteen. Yksiköissä ovat päivystäneet myös Hyvinkään seurakunnan edustajat ja Hyrian oman opiskelijahuollon sekä etsivän nuorisotyön työntekijät.
suruliputus Karankatu3 5
Suruliputus Hyrian Karankatu 3 - 5 yksikössä.
JarnoTuimala
Johtava rehtori Jarno Tuimala.
Henkilöstölle on jaettu myös ohje lauantain tapahtumien käsittelyyn opetusryhmissä ja siitä kuinka kriisiapua tarvitsevat opiskelijat pyritään kartoittamaan ja miten heidän kanssaan toimitaan.

Hiljainen hetki ja yhteinen tilaisuus järjestettiin medialta suljettuna tilaisuutena.

Hyria koulutus ottaa osaa omaisten suruun ja toivoo voimia kaikille joita tapaus koskettaa.

Lisätietoja

Hyria koulutus

johtava rehtori
Jarno Tuimala
puh. 040 726 5346
jarno.tuimala(at)hyria.fi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.