Ajankohtaista

1.11.2018 10.37

HyriaRekry ja Tiitus - tulevaisuuden työnhakukanava yhdistää opiskelijan ja työelämän

Perinteisesti yritykset ovat tarjonneet Hyrian opiskelijoille harjoittelu- ja työpaikkoja tuttujen opettajien kautta tai ilmoittamalla niistä koulutusaloille. Hyria käynnisti alkuvuonna 2018 HyriaRekry-palvelun, joka käyttää harjoittelu- ja työpaikkojen välitykseen myös mobiilisovellus Tiitusta. Sovellus yhdistää paikkoja etsivät opiskelijat sekä niitä tarjoavat yritykset nopeasti ja helposti.

”Tiituksesta on löytyy tällä hetkellä lähes 1400 Hyrian opiskelijan osaamisprofiilia”, kertoo Hyrian rekrykoordinaattori Heidi Heikkinen. Opiskelijoita on kaikilta aloilta, joista suurimpana ryhmänä edustettuina ovat sosiaali- ja terveysalan opiskelijat. Kaikki opiskelijat suorittavat opintojensa alkuvaiheessa opiskelun ja urasuunnittelun valmiudet -kurssin, joka arvioidaan Tiituksen luodun osaamisprofiilin perusteella.   ”Hyrian opiskelijat löytävät Tiituksesta harjoittelu- ja työpaikkoja kolmea eri reittiä: Hyrian opiskelijoille ”korvamerkityt” paikat, julkisesti yritysten palvelussa ilmoittamat paikat sekä TE-hallinnon ilmoittavat avoimet paikat” selvittää Heidi. Harjoittelu- ja työpaikkoja sovelluksessa on avoinna tälläkin hetkellä satoja.

Oppilaitoksia Tiituksesta löytyy parisenkymmentä. Hyria otti sovelluksen käyttöön ensimmäisten joukossa ja on myös osallistunut aktiivisesti kehitystyöhön. ”Tiitus on kuunnellut hienosti asiakkaitaan ja monta meidänkin ehdottamaamme parannusta on tehty sovelluksen versioihin”, Heidi hymyilee.  ”Mobiilisovelluksen käyttö harjoittelu- ja työpaikkojen haussa on tätä päivää. On ollut hienoa olla mukana rakentamassa tätä tärkeää palvelua, ja seurata miten opiskelijat ja yritykset ovat löytäneet HyriaRekryn ja Tiituksen”, Heidi kiteyttää. 

”Tiitus on tosi simppeli käyttää”

Tiitus on yrityksille maksuton. Hyrian opiskelijoille harjoittelu- ja työpaikkoja tarjoavia yrityksiä on Tiituksessa tällä hetkellä noin 500. Yksi niistä on riihimäkeläinen SabriScan Oy.

SabriScan Oy on tehnyt yhteistyötä Hyrian kanssa jo pitkään. Yritys on suomalainen ruiskupuristus-, painevalu- ja erikoismuottivalmistaja, jonka asiakkkaat ovat pääsääntöisesti eurooppalainen autoteollisuus ja muut teknologiatoimialat. SabriScanilla on ollut vuosien aikana monia Hyrian opiskelijoita työssä oppimassa. ”Meillä on ollut ainakin merkonomiopiskelijoita hallinnon puolella sekä metallialan opiskelijoita tuotannossa”, kertoo Financial Officer & Sales Support Tiia Väike. Hän on itsekin Hyriasta 2012 valmistunut merkonomi ja ollut aikanaan SabriScanilla harjoittelujaksolla. 

”Kuulimme Tiituksesta Hyrian Heidi Heikkiseltä, joka myös lähetti meille ohjeet yritysprofiilin luontiin”, kertoo Tiia. ”Tiitus on tosi simppeli käyttää. Loimme sinne yritysprofiilin ja ilmoitimme kahdesta hallinnon harjoittelupaikasta. Sovellus etsi meille sopivat matchit, joista valitsimme haastateltavat. Valittujen harjoittelijoiden profiilit erottuivat edukseen, niissä oli valokuvat sekä lyhyen ytimekkäästi kerrottu omasta taustasta, osaamisesta ja luonteesta”, summaa Tiia. ”Käytämme Tiitusta myös jatkossa, kyseessä on sen verran helppo rekrytoinnin kanava. Meillä on tarvetta harjoittelijoille myös tulevaisuudessa ja haluamme auttaa osaltamme opiskelijoita löytämään harjoittelupaikkoja ja työtä.”

Toinen Tiituksen kautta harjoittelupaikan saaneista on merkonomiksi Hyriassa opiskeleva Hanna Haakana. ”Pläräsin kesäloman aikana sovellusta kännykällä ja osuin SabriScanin harjoittelupaikkaan. Lähetin profiilini yritykseen ja sain paikan. Aloitin harjoittelujaksoni lokakuun alussa, eli olen ollut talossa nyt kolmisen viikkoa. Työ on ollut tosi monipuolista ja kiinnostavaa, olen mm. tehnyt käännöstöitä, laskutusta, markkinointia sekä hoitanut kahvituksia. Työtehtävät ovat tukeneet hyvin koulussa opittua ja olen tykännyt olla SabriScanilla”, hymyilee Hanna

SabrisScan2
Hyriassa opiskeleva Hanna Haakana (vas.) löysi harjoittelupaikan Tiituksen kautta. Tiia Väike (oik.) opastaa Hannaa SabriScan Oy:llä.
.Lisätietoja:

Hyria, rekrykoordinaattori Heidi Heikkinen
heidi.heikkinen(at)hyria.fi
045 7731 1395

www.tiitus.fi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.